Kjøttdeig er både rask å tilberede og kan brukes til alt fra taco og pizza, til gryter og pasta. Kanskje er det ikke så rart at det er en middagsfavoritt blant nordmenn. Faktisk spiser vi hele syv kilo kjøttdeig hver i året. Men har du tenkt over hvordan du får mest mulig smak og saftighet ut av kjøttdeigen?
Grå og tørr kjøttdeig er nemlig en vanlig utfordring på kjøkkenet. Hovedårsaken til dette er at kjøttdeigen ofte er blitt kokt, og ikke stekt, i stekepannen. Når kjøttdeigen varmes sakte opp, så begynner kjøttet å slippe vann. Om stekepannen ikke er varm nok, eller det er store mengder kjøttdeig i pannen, så vil ikke vannet fordampe raskt nok og du vil få en grå kjøttdeig som er kokt. Et mer ønsket resultat er en smakfull kjøttdeig med fin stekeskorpe og med så mye av saften som mulig i behold.
Bruk kjøttdeigen til å lage hele familiens favoritt; tacograteng.
For å oppnå best mulig resultat på kjøttdeigen er det tre ting du må passe på: du må sørge for at overflaten på kjøttet er så tørr som mulig, du må passe på at du ikke steker for mye kjøtt av gangen, og du må ha høy nok varme på stekepannen.