Chipirones, eller mini-blekksprut, er en enkel og svært populær rett i Spania. De små blekksprutene vendes i mel og krydder…
Clafoutis er en superenkel og veldig god dessert fra Frankrike. Navnet kommer fra det oksitanske verbet clafir som betyr "å…
Ingenting er så deilig som en frisk og søt bringebærpai på en varm sommerdag. Denne oppskriften er inspirert av den…
Saganaki er vanlig å servere som forrett eller som meze, grekernes svar på tapas. Og det er ikke uten grunn…
Halloumi kommer opprinnelig fra Kypros og den salte osten er svært populær som meze, gresk tapas. Ifølge den greske kokken…
Tagliata er en himmelsk god og enkel rett med mye smak – perfekt å servere på en varm sommerdag. Det…
Den greske dippen fava kan minne om hummus, men lages på gule splitterter istedenfor kikerter. Fava brukes ofte som tilbehør…
Den tradisjonelle, italienske pastaretten ravioli kan dateres så lang tilbake som til 1100-tallet. Denne oppskriften har vi fått fra den…
Fettuccine Alfredo er en av USAs mest populære pastaretter og kommer opprinnelig fra den italienske kokken Alfredo Di Leilo. Han…
Semifreddo er en type halvfrossen italiensk dessert som har konsistensen til en frossen mousse. Den finnes i svært mange ulike…
Denne kalde tomatsuppen er en spansk nasjonalrett med røtter fra Andalucia. Det finnes mange ulike måter å tilberede gazpacho på,…
Braisering er en fransk matlagingsteknikk der godt brunet kjøtt koker sammen med litt væske, under lokk, i flere timer. Resultatet…
Bouillabaisse er en klassisk fransk fiskerett som mange forbinder med Marseille. Tradisjonelt ble retten laget på usolgt fisk og skalldyr…
Greske fylte auberginer, papoutsakia, er en klassisk gresk rett som lages hos de fleste familier i løpet av sommeren, og…
Béarnaisesaus er en ekte fransk klassiker. Den er fyldig og litt skarp på smak, og populær til en rekke retter,…