Aristokrater

Middels
45 min.
Aristokrater er små fingertykke og sylinderformede mandelkaker, som gjerne pyntes og smaksettes ved å pensle med egg og drysse perlesukker over. En porsjon av denne oppskriften gir cirka 50 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Skåld og finhakk mandlene.

  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mandlene.

  3. Smuldre Melange i melet med bakepulver og arbeid alt raskt sammen. La deigen hvile en times tid.

  4. Trill deigen til stenger som legges på bakeplate dekket med bakepapir. Pensle med egg blandet med litt vann.

  5. Stek i stekeovn ved 180 grader i ca. 12 minutter, midt i ovnen.

  6. Avkjøl kakene på platen etter steking, eller dra bakepapiret med kakene over på en stor fjøl, slik at de avkjøles raskere og blir lettere å skjære.

  7. Skjær kakene i stenger når de er helt kalde.

Antall porsjoner:

  • 250 gram mandler, skåldet og finhakket
  • 3 stk egg (til deigen)
  • 190 gram sukker
  • 75 gram Melange
  • 250 gram hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 stk egg (til pensling)

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Comments

Lignende oppskrifter

Pepperkaker

Enkelt
60 min.

Sarah Bernhard

Enkelt
60 min.

Goro

Middels
60 min.