
Brune Pinner
Slik gjør du
-
Varm opp ovnen til 180 grader.
-
Pisk 200 gram Melange og brunt sukker til blandingen er kremaktig.
-
TIPS: Brunt sukker blir lett hardt om det utsettes for luft, for eksempel i en åpnet pakning. Det er derfor lurt å oppbevare det i en lufttett boks. Har sukkeret alt blitt hardt kan du legge det i en boks sammen med en brødskive et par dager før du skal bake – da vil det bli mykt igjen.
-
Rør inn eggeplomme og mørk sirup. Du kan også bruke lys sirup om du ønsker det. Dette vil gi en litt mildere smak.
-
Bland sammen alt det tørre: kanel, vaniljesukker, natron og hvetemel og sikt inn i deigen. Ved å blande ingrediensene sammen på forhånd sikrer at krydder og natron fordeler seg jevnt i deigen.
-
Del deigen i 6 emner som trilles til pølser.
-
Legg pølsene over på to bakeplater dekket med bakepapir.
-
Trykk pølsene flate slik at de er ca. 5-7 cm brede. Kakene vil heve litt under steking, så sørg for at de har noen centimeters avstand i mellom seg.
-
Pensle med eggehvite og dryss med perlesukker og hakkede mandler.
-
Bak i 10-12 minutter på midterste rille, på over- og undervarme.
-
Skjær lengdene i cirka 2 centimeter brede kaker på skrå, mens de enda er varme og ligger på stekeplaten. Legg dem deretter på rist til avkjøling.
Antall porsjoner:
- 200 gram Melange
- 200 gram brunt sukker
- 1 stk eggeplomme
- 1 ss mørk sirup
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 300 gram hvetemel
- PYNT:
- 1 stk eggehvite
- 1 dl mandler, finhakkede
- 1 dl perlesukker
Produkter i oppskriften

Jeg bakte med Emmermel og stekte de i 16 minutter. Ble kjempegode. Da går oppskriften inn blant mine favorittoppskrifter.
Så gøy å høre at du har fått en ny favorittjulekake, Laila Kristin 😊
Hva er Emmermel?
En ur-hvetesort.
Man regner med at enkorn var den første brukte hvetesorten! Så emmer, så spelt…