
Hjemmelaget julekonfekt
Slik gjør du
Sjokoladetrøfler:
-
Fyll en kjele 1/3 med vann og kok opp. Senk varmen til middels lav og egg en bolle i egnet størrelse over kjelen slik at du får vannbad.
-
Ha sjokolade, kremfløte og Melange i bollen og smelt sjokoladen under omrøring.
-
Hell sjokoladeblandingen over i en skål og sett i kjøleskapet i 1 til 2 timer.
-
Bruk en skje og form sjokoladeblandingen til små kuler. Dypp trøflene i enten melis eller kakaopulver og legg dem på et fat. Sett kaldt frem til servering.
Konfekt med salt karamellfyll:
-
Fyll en kjele 1/3 full med vann og kok opp. Senk varmen til middels lav og legg en bolle i egnet størrelse over kjelen slik at du får vannbad.
-
Smelt sjokolade og Delfia i bollen under omrøring.
-
Fyll konfektformene halvfulle med sjokolade og bruk en skje eller pensel for å få sjokolade opp langs sidene på formen. Sett konfektformen i kjøleskapet i 30 minutter.
-
Når sjokoladen har stivnet har du salt karamellsaus i formene til de er 2/3 fulle. Fyll deretter med sjokolade til de er fulle. Sett konfekten kaldt i 30 minutter eller frem til servering.
-
Tips! Du kan også fylle konfekten med bringebærgele, likør, nougat, lakrissaus eller andre ting du er glad i.
Marsipankuler:
-
Rull marsipanen til små kuler på cirka 2 centimeter i diameter.
-
Fyll en kjele 1/3 med vann og kok opp. Senk varmen til middels lav og legg en bolle i egnet størrelse over kjelen slik at du får vannbad.
-
Smelt sjokolade og Delfia i bollen under omrøring.
-
Dypp marsipankulene i sjokoladen og legg dem på et bakepapir. Dryss over tørkede bringebær eller hasselnøttkrokan før sjokoladen stivner. Sett marsipankulene i kjøleskapet frem til servering eller i minst 30 minutter.
-
Tips! Små munnfuller av himmelsk sjokolade er også en fin jule- eller vertinnegave. Putt dem i små esker med silkepapir i bunnen og knytt en fin sløyfe rundt!
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- SJOKOLADETRØFLER:
- 200 gram mørk kokesjokolade
- 1.5 dl kremfløte
- 1 ss Melange
- 2 ss melis
- 2 ss kakaopulver
- KONFEKT MED SALT KARAMELLFYLL:
- 200 gram mørk kokesjokolade
- 50 gram Delfia
- 1 dl salt karamellsaus
- MARSIPANKULER:
- 200 gram marsipan
- 100 gram mørk kokesjokolade
- 25 gram Delfia
- 2 ss tørket bringebær
- 2 ss hasselnøttkrokan
Kommentarer