Jo-jo kaker

Middels
45 min.
Jojo-kaker, eller «melting moments» som de kalles i England og Australia, er fylte småkaker som smelter på tungen. De kan minne litt om makroner i formen, og lages av to små runde bunner som legges oppå hverandre med krem i midten. I denne oppskriften er kremen smaksatt med sitron, men du kan variere med blant annet vanilje, sjokolade eller pasjonsfrukt. Oppskriften gir cirka 10 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kjeks:

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.

  2. Pisk Melange, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin eller mikser i 5-6 minutter, til du har en lys og luftig blanding.

  3. Ha oppi hvetemel og maisenna, og bland sammen til du har en jevn deig.

  4. Rull små kuler og plasser på en stekeplate dekket med bakepapir.

  5. Flat ut hver kjeks med en gaffel, og bak i 8-10 minutter på midterste rille.

  6. Avkjøl kjeksene på rist etter steking.

Fyll:

  1. Mens kjeksen avkjøles kan du lage fyllet.

  2. Pisk romtemperert Melange, melis, sitronsaft og sitronskall til du har en lys og luftig krem, dette tar cirka i 5 minutter. Ha fyllet mellom 2 kjeks.

  3. Ha en teskje krem på bunnen av en kjeks og sett en kjeks på topp. Klem kjeksene lett sammen.

Antall porsjoner:

  • KJEKS:
  • 175 gram Melange
  • 40 gram melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 gram siktet hvetemel
  • 35 gram maisenna
  • FYLL:
  • 60 gram Melange
  • 160 gram melis
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ts revet sitronskall

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Marianne

    Skal melange i deigen være smeltet?

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Marianne! Nei, Melange i deigen skal ikke være smeltet, men romtemperert. Lykke til! 🙂

  • Bruker
    Anne-Lene Wulff

    Hvis man skal ha i pasjonsfrukt hvor mye skal jeg ta i ?

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Anne-Lene! Du kan erstatte sitronen med fruktkjøttet fra 1 pasjonsfrukt. Lykke til! 🙂

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter