
Jo-jo kaker
Jojo-kaker, eller «melting moments» som de kalles i England og Australia, er fylte småkaker som smelter på tungen. De kan minne litt om makroner i formen, og lages av to små runde bunner som legges oppå hverandre med krem i midten. I denne oppskriften er kremen smaksatt med sitron, men du kan variere med blant annet vanilje, sjokolade eller pasjonsfrukt. Oppskriften gir cirka 10 kaker.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
Kjeks:
-
Varm opp ovnen til 180 grader.
-
Pisk Melange, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin eller mikser i 5-6 minutter, til du har en lys og luftig blanding.
-
Ha oppi hvetemel og maisenna, og bland sammen til du har en jevn deig.
-
Rull små kuler og plasser på en stekeplate dekket med bakepapir.
-
Flat ut hver kjeks med en gaffel, og bak i 8-10 minutter på midterste rille.
-
Avkjøl kjeksene på rist etter steking.
Fyll:
-
Mens kjeksen avkjøles kan du lage fyllet.
-
Pisk romtemperert Melange, melis, sitronsaft og sitronskall til du har en lys og luftig krem, dette tar cirka i 5 minutter. Ha fyllet mellom 2 kjeks.
-
Ha en teskje krem på bunnen av en kjeks og sett en kjeks på topp. Klem kjeksene lett sammen.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 90 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- KJEKS:
- 175 gram Melange
- 40 gram melis
- 2 ts vaniljesukker
- 150 gram siktet hvetemel
- 35 gram maisenna
- FYLL:
- 60 gram Melange
- 160 gram melis
- 2 ts sitronsaft
- 2 ts revet sitronskall
Produkter i oppskriften

Kjempegode. Lagde dem veganske i går. Ny runde i dag med melange i dag.
Så gøy å høre at du lager litt forskjellige varianter av disse 😊 God bakelyst!
Kan man ha ostekrem istedet for krem:)
Det vil sikkert smake veldig godt 😊