Kolakaker

Enkelt
90 min.
«Kola» betyr karamell på svensk, og det er akkurat det disse tradisjonelle svenske julekakene smaker som. Dette er kanskje ikke julekakene som imponerer mest når det kommer til utseendet, men den gode smaken gjør at de raskt forsvinner fra kakeboksen. Kolakaker er dessuten enkle å lage og egner seg ypperlig som en spiselig førjuls- eller julegave. 1 porsjon gir cirka 60 småkaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

 1. Pisk romtemperert Melange og sukker sammen i en kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig. Det tar 2-3 minutter på middels hastighet.

 2. Tilsett sirup mens maskinen går og kjør til alt er godt blandet.

 3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Sikt inn de tørre ingrediensene i sukkerblandingen, og jobb deigen sammen med hendene.

 4. Pakk inn deigen i plast og legg i kjøleskapet i cirka 1 time. Det gjør den enklere å jobbe med når den skal bakes ut.

 5. Forvarm ovnen til 175 grader.

 6. Legg bakepapir på to stekebrett.

 7. Del deigen i 6 emner og trill ut cirka 30 cm lange pølser. Legg deigpølsene over på stekebrett og trykk de ned med håndbaken til de er cirka 0,5 cm tykke. Du kan også bruke en kjevle, om du ønsker det.

 8. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i cirka 15 minutter. Fargen skal være lys gyllen.

 9. Bruk en skarp kniv eller pizzahjul og skjær på skrå så du får 2-3 cm brede kolakaker, mens de fremdeles er varme. Avkjøl kolakakene på rist.

 10. Oppbevar kolakakene mørkt og tørt i en kakeboks.

Antall porsjoner:

 • 200 gram Melange
 • 200 gram sukker
 • 0.5 dl lys sirup
 • 300 gram siktet hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 0.2 ts salt

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Brune Pinner

Middels
40 min.

Peppernøtter

Enkelt
60 min.

Sirupssnipper

Middels
120 min.