
Pepperkaker
Slik gjør du
Deig:
-
Bland sirup og sukker i en kjele. 1.5 dl sirup tilsvarer 210 gram, eller litt under en halv boks. Du kan også bruke lys sirup om du ønsker det. Kakene vil da få en litt mildere smak.
-
La blandingen koke opp før du tar kjelen av platen.
-
Tilsett 150 gram Melange i terninger og la den smelte ned under omrøring. La blandingen avkjøles noe og rør deretter inn egget.
-
Bland krydder og natron inn i melet og sikt dette sammen med de øvrige ingrediensene. Ved å blande krydder og natron i melet vil det fordele seg jevnere i deigen. Rør om til du får en fast og jevn deig.
-
Legg deigen i en bolle, dekk med plastfolie, og la den stå i kjøleskapet i 2 timer eller natten over før den kjevles ut.
-
Varm opp ovnen til 180 grader.
-
Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir til ca. 3 mm tykkelse. Stikk ut kaker med forskjellige former eller til pepperkakehus. Se mal på pepperkakehus her.
-
Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir.
-
Stek pepperkakene på over- og undervarme på midterste rille i ovnen i ca. 8-10 minutter.
-
La pepperkakene avkjøles på platen.
Glasur:
-
Bland alle ingrediensene til glasuren til den er jevn og smidig.
-
Farg gjerne glasuren med konditorfarge og fyll den i små plastposer.
-
Knyt igjen og klipp et lite hull i det ene hjørnet like før pepperkakene skal pyntes.
-
Tips! Husk at pepperkaker med ulik tykkelse også har ulik steketid. Teststek gjerne noen pepperkaker for å bestemme hvilken steketid som passer til din ovn.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 90 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- DEIG:
- 1.5 dl mørk sirup
- 1.5 dl sukker
- 150 gram Melange
- 1 stk egg
- 8 dl hvetemel
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt kanel
- 2 ts natron
- GLASUR:
- 4 dl melis
- 1 stk eggehvite
- 0.5 ts sitronsaft
- Konditorfarge (hvis ønskelig)
Produkter i oppskriften

Kommentarer