Restevafler

Enkelt
60 min.
Det fine med vafler er at de kan varieres på mange ulike måter. Noe som gjør det å lage vafler til en fin måte å få bruke opp det du måtte ha av rester av melk, syrnet melk, fløte, rømme og yoghurt. Du kan også bruke flere av produktene samtidig og lage en porsjon ekte restevafler. Oppskriften gir cirka 12 vaffelplater.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker godt sammen.

  2. Tilsett melkeprodukter og flytende Melange.

  3. Tilsett hvetemel og grovt mel, vaniljesukker og kardemomme, og visp vaffelrøren til den er jevn og uten klumper.

  4. TIPS: Du kan bruke mer eller mindre mel avhengig av hvor mye du har igjen, men for at vaflene skal henge sammen er det lurt at minst halvparten av melmengden er hvetemel.
  5. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

  6. Pensle vaffeljernet med flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Det gir vaflene fin farge og god skorpe samtidig som du unngår at vaflene setter seg fast i jernet.

Antall porsjoner:

  • 3 stk egg
  • 80 gram sukker
  • 3.5 dl fløte, yoghurt, kulturmelk eller rømme
  • 3.5 dl melk
  • 1 dl Flytende Melange
  • 175 gram hvetemel
  • 175 gram grovt mel (sammalt hvetemel, havregryn, havremel, speltmel eller bokhvetemel)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • Til steking: Flytende Melange

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Vafler med havregryn

Enkelt
50 min.

Bananvafler

Enkelt
50 min.

Enkel vaffelrøre

Enkelt
15 min.