
Rømmebrød
Rømmebrødet er helt rundt og flatt og er av de skjøreste julekakene. Det stekes i likhet med krumkaker i krumkakejern, og kan minne om avletter. Kan også stekes på takke, men blir da naturligvis uten det dekorative mønsteret. Grunnet skjørheten bør rømmebrødene oppbevares forsiktig i en tett boks. Oppskriften gir ca. 35 kaker.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
La Melangen stå i romtemperatur en stund før oppstart.
-
Bland rømme og myk, romtemperert Melange. Tilsett vann og sukker, og sikt på hvetemel blandet sammen med salt og kardemomme. Rør sammen til en fast deig. La deigen stå i kjøleskap i cirka 2 timer.
-
Kjevle ut tynne leiver og stikk ut rundinger, cirka 15 centimeter i diameter, eller litt mindre enn krumkakejernet. Dryss på litt sukker og kjevle det inn i deigen.
-
Stek kakene i et krumkakejern, eller i stekeovn ved 225 grader 8-10 minutter, til de er lyse gule. Avkjøl kakene på rist.
-
Oppbevar kakene i tett boks. De kan også fryses.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- 1.25 dl seterrømme
- 100 gram Melange
- 2 ss vann
- 2 ss sukker
- 250 gram siktet hvetemel (ca. mengde)
- 1 krm salt
- 0.5 ts kardemomme
- Sukker til dryss
Produkter i oppskriften

Kommentarer