Sandkaker

Middels
45 min.
Sandkaker er en av de virkelig tradisjonelle julekakene, som for mange er blant de syv sortene til jul. Den eldste oppskriften på sandkaker stammer helt tilbake til tidlig 1900-tall, i en kokebok skrevet av kokebokforfatter og kvinnesaksforkjemper Olaug Løken. Sandkaker har form som en liten skål, og mange velger å også fylle kakene med deilig vaniljekrem og friske bær. Oppskriften gir cirka 50 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. La Melange stå i romtemperatur litt tid før oppstart.

  2. Pisk romtemperert Melange med sukker til det er hvitt og skummende.

  3. Tilsett egg, mandler og hvetemel. Arbeid deigen raskt sammen. Dekk den til med plast og la den stå kjølig i minst en time.

  4. Sett ovnen på 180 grader.

  5. Del deigen i fire. Trill hver del til en pølse som igjen deles i 12 deler. Trill hver del til en kule som trykkes jevnt ut i smurte sandkakeformer.

  6. Sett formene på bakeplater og stek dem på nederste rille i ca. 15 minutter.

  7. Når sandkakene er ferdig stekte, legg dem på rist med bunnen opp. Etter hvert som kakene blir avkjølt vil de slippe formene.

Antall porsjoner:

  • 250 gram Melange
  • 125 gram sukker
  • 50 gram mandler, malte
  • 1 stk egg
  • 400 gram siktet hvetemel (ca. mengde)

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Comments

Lignende oppskrifter

Serinakaker

Middels
40 min.

Marvpostei

Middels
45 min.

Pepperkaker

Enkelt
60 min.