Sandnøtter

Middels
60 min.
Er du på jakt etter gode og lettbakte julekaker er sandnøtter en sikker vinner. Småkakene er så luftige at de nærmest smelter på tunga og har en deilig smak av vanilje. Den porøse konsistensen kommer av den store mengden potetmel som brukes i deigen. En porsjon gir 60 til 70 småkaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. La Melange stå i romtemperatur en tid før oppstart.

  2. Bruk kjøkkenmaskin med K-krok og kjør romtemperert Melange og sukker i 3 minutter på middels hastighet, til en lys og luftig masse.

  3. Visp sammen egget i en skål og tilsett i sukkerblandingen mens maskinen går. Kjør til en jevn krem.

  4. Sikt inn potetmel, hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og la maskinen blande alt sammen til en fast og fin deig.

  5. Pakk deigen inn i plast og sett kaldt 30-60 minutter.

  6. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg bakepapir på et par stekebrett.

  7. Del deigen i 4 emner. Trill hvert emne til en pølse og del opp i mindre biter på cirka 15 gram.

  8. Trill bitene til kuler som settes på stekebrett. Det er plass til cirka 20 kuler per brett. Kulene kan stekes som de er, eller du kan presse en gaffel forsiktig ned i hver kake for å få det karakteristiske mønsteret.

  9. Stek sandnøttene midt i ovnen i cirka 10 minutter. Kakene skal være lyse når de er ferdig stekt.

  10. Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem tørt og mørkt i en tett boks eller kakeboks.

Antall porsjoner:

  • 250 gram Melange
  • 150 gram sukker
  • 1 stk egg
  • 500 gram potetmel
  • 110 gram siktet hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Peppernøtter

Enkelt
60 min.

Ingefærnøtter

Middels
30 min.

Kokosmakroner

Enkelt
30 min.