Denne sjokoladeglasuren er enkel å røre sammen og smaker fantastisk godt. Oppskriften holder til en kake i langpanne (25 x 35 cm), men kan også brukes på mange små muffins eller andre bakverk.

Kommentarer

  • Elena

    Kan man bruke bakekakao istedenfor kakaopulver? Eller blir det ikke samme smak?

    • Cecilie,

      Hei Elena! Ja, det kan du, men det blir litt kraftigere kakaosmak med bakekakao. Lykke til! 🙂

      • EMILIE

        Jeg så ikke spørsmålet så jeg tok 4,5 ss med bakekakao pulver😬

  • Else Reime

    Kremen er heilt perfekt til barneselskapet.

    • Cecilie,

      Godt å høre at glasuren er perfekt for barneselskapet, Elise! Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂

  • Maria

    kan man ta 1 posjon og få (25.30) langpanne?

    • Cecilie,

      Hei Maria! Denne oppskriften holder til en kake i langpanne (25 x 35 cm). Lykke til! 😊

  • Håkon

    Hvor mye glasur inneholder 1 porsjon?

    • Cecilie,

      Hei Håkon! Oppskriften holder til en kake i langpanne (25 x 35 cm). Lykke til med bakingen! 😊

  • Ann-karin

    Hei. Går det å bruke laktosefri vaniljemelk istedenfor vanlig melk? Bør man redusere vaniljesukker da?

    • Cecilie,

      Hei Ann-Karin! Ja, du kan bruke laktosefri vaniljemelk i denne oppskriften, men vi anbefaler å beholde mengden vaniljesukker. Reduserer du på vaniljesukkeret vil glasuren smake noe mindre. Lykke til! 😊

  • Miriam

    Bare elsker glasuren😊😊

    • Cecilie,

      Herlig å høre, Miriam! Lykke til med bakingen 🙂

  • N.Z

    Kjempe god glasur. Men lirer på om fondant/en annen kake med fondant kan gå oppå?

    • Cecilie,

      Hei N.Z. Nå ble jeg litt usikker på hva du mener. Glasuren holder til en kake i langpanne, men brukes også på muffins eller andre bakverk. Lykke til! 🙂

  • Ida

    Veldig bra☺️

    • Cecilie,

      Godt å høre, Ida, kos deg med glasuren! 🙂

  • Trine

    Ungane elsket den☺️Blir heretter fast bursdagskake.

    • Cecilie

      At ungene elsker glasuren gleder oss å høre, Trine! God bakelyst 🙂

  • Jenny

    Skikkelig god

    • Cecilie

      Godt å høre at glasuren falt i smak, Jenny! Lykke til! 🙂

  • Ronja 10 år

    Kan man gjøre sånn at den stivner?

    • Cecilie

      Hei Ronja! Hvis du ønsker at sjokoladeglasuren skal stivne på kaken må du lage en annen type glasur. Ta for eksempel 200 gram kokesjokolade og bland med 8 ss Delfiafett. Smelt kokesjokolade og Delfia i en liten skål over vannbad. La det avkjøles til cirka 30 grader og bred det over kaken som settes kaldt for at sjokoladen skal stivne. Lykke til! 🙂

  • Herman

    Bra oppskrift hilsen meg og hele min klasse

    • Cecilie

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Herman! God sommer til deg og klassen din! 🙂

  • wenche

    Hei,kan denne glasuren fryses? Lagde litt for mye,,,,

    • Cecilie

      Hei Wenche! Ja, glasuren kan fryses. Tin den i kjøleskap, og pisk den raskt opp igjen før bruk. Lykke til! 🙂

  • 🌿🦋nora🦋🌿

    Nydelig glasur! Smakte himmelsk🥰

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at glasuren falt i smak, Nora, og god bakelyst til deg! 🙂

  • Gabriela

    Veldig enkelt og godt 👏🏻👏🏻

    • Cecilie

      Hei Gabriela! Så hyggelig at oppskriften faller i smak, lykke til med bakingen! 🙂

  • Tor

    Dette ble veldig godt 😊

    • Tor

      Vi brukte litt sterk kaffe

      • cecilie

        Hei igjen, Tor! Det setter en ekstra spiss på smaken med kaffe, ja! Takk for tipset! 🙂

    • cecilie

      Takk for det, Tor! God bakelyst til deg! 🙂

  • Felix severson

    Eg sunst det ser Kjempe godt ut

    • cecilie

      Så hyggelig å høre at du ble fristet, Felix! Lykke til hvis du lager glasuren! 🙂

  • Selma 11 år

    Hei! Skal ha kantine på skulen, og skal lage laktosefrie muffins. Kan eg bytte ut melange med laktosefritt smør?

    • cecilie

      Hei Selma! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂

  • Brage

    Det er veldig godt du burde prøve.

    • Brage

      Helt enig 👍

    • Cecilie

      Hei Brage! Takk for god tilbakemelding, så hyggelig at glasuren falt i smak! Og lykke til hvis du lager den igjen! 🙂