Vaniljefudge

Middels
40 min.
Myk vaniljefudge som smelter på tungen kan raskt bli en ny julefavoritt. De er enkle å lage og egner seg perfekt som en spiselig julegave. Oppskriften gir cirka 12 biter med vaniljefudge.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

 1. Ha søt kondensert melk, sukker og Melange i en tykkbunnet kjele. Tilsett frøene fra vaniljestangen.

 2. Kok opp blandingen under konstant omrøring med en tresleiv. Det er viktig å røre hele tiden slik at blandingen ikke svir seg i bunnen.

 3. Kok til blandingen blir tykk og lysebrun. Har du et sukkertermometer, eller et digitalt steketermometer, skal det vise cirka 112 grader. Om du ikke har termometer, kan du koke blandingen i cirka 12 minutter.

 4. Kle en liten form (cirka 20 x 15 centimeter) med bakepapir. Hell fudgemassen over i formen og sett kjølig i minst 4 timer. Skjær deretter fudgen i passende biter.

 5. Oppbevar fudge i en lufttett boks med lokk. Skill lagene med matpapir og oppbevar kjølig.  Holdbarhet er ca. 1 måned i kjøleskap og minst to uker i lufttett boks i romtemperatur. La fudgen gjerne stå i romtemperatur før servering.

 6. TIPS: Om man rører blandingen for mye eller for kraftig, så kan margarinen begynne å skille seg og legge seg som et lag over blandingen. Da kan man prøve å la blandingen stå en stund til den er litt kaldere, og så piske forsiktig til alt er blandet sammen igjen. Se flere gode tips til vellykket fugde og flere fugde-oppskrifter her.

Antall porsjoner:

 • 1 boks søt kondensert melk (ikke Vikingmelk)
 • 100 gram sukker
 • 150 gram Melange
 • 1 stk vaniljestang, kun frø

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

 • User
  Veronica

  Går det å lage den laktosefri? Og eventuelt hvordan

  • Mills
   Anne Cathrine,

   Hei Veronica, det har vi ikke noe oppskrift på. Er usikker på hvor man kan få tak i laktosefri søt kondensert melk. Du kan hvertfall bytte ut Melange til Melange Laktosefri 🙂

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter

Brente mandler

Enkelt
40 min.

Doble serinakaker med sjokoladefyll

Enkelt
40 min.

Sjakkruter

Enkelt
35 min.