En skikkelig god rødvinssaus er det perfekte tilbehøret til godt kjøtt som lammestek, biff eller kalv. Å lage den selv…
Stekt chorizo setter en fantastisk smak på denne raske og lettvinte kyllinggryta. Bønner tilfører gryta ekstra proteiner og gjør at…
Byggotto er en norsk variant av den italienske klassikeren risotto, bare med byggryn i stedet for ris. I tillegg til…
Krumkaker er blant julens mest populære julekaker. Med denne glutenfrie oppskriften kan enda flere nyte den tradisjonsrike baksten. Spis dem…
En god fløtesaus er noe av det beste du kan servere til lyst kjøtt som kalkun og kylling, og er…
Kontrasten i lagene med frisk eplemos, fløyelsmyk krem og knasende sprø kavring gjør tilslørte bondepiker til en klassiker som aldri…
Kyllinglåret er den mest saftige og smakfulle delen av kyllingen. Legger du dem sammen med grønnsaker i en form og…
Gratinerte kjøttboller er herlig kosemat for hele familien. I den klassiske italienske tomatsausen, også kjent som «sugo», skjuler det seg…
Coq au vin er en velkjent fransk klassiker som ganske enkelt betyr hane i vin. Hanen har vært et symbol…
Når høsten kommer er det tid for både lam og gryteretter. Lammefrikassé er full av mørt kjøtt og gode rotgrønnsaker,…
Kremet pasta med sopp og kylling er enkel og deilig hverdagsluksus. I denne retten kan du bruke egenplukket sopp, ellers…
Boeuf Bourguignon er en klassisk rett fra det franske kjøkkenet. Gryteretten kommer opprinnelig Bourgogne-regionen, derav navnet. Det er et område…
Lam kleftiko er en tradisjonell gresk oppskrift på langtidstekt lam. Georgios Fragkias jobber som kokk i Oslo og har tatt…
Det er når høsten melder sin ankomst at vi virkelig kan nyte norske råvarer. Da egner det seg godt med…
Høsten er sesong for jordskokk, en allsidig grønnsak som har vært i Norge siden 1700-tallet. Jordskokk har en søtlig og…