Laks i ovn er en hverdagsfavoritt som er lett å lage og enkel å variere. Laks er også en god kilde til de viktige omega-3-fettsyrene. Denne varianten har en deilig og frisk sitronsaus av lett matfløte, med innslag av kapers og dill. Er du eller noen i familien ikke så glad i kapers, kan de serveres i en skål på siden.

Ingredienser

4 porsjon

500 gram laksefilet uten skinn
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
1 stk gul løk
2 fedd hvitløk
0.5 dl eplejuice
3 dl lett matfløte
1 ts maisenna
3 ss sitronsaft
60 gram kapers (1 lite glass)
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
0.5 stk sitron i skiver
1 ss finhakket fersk dill

Produkter i oppskriften

Vita Hjertego' Flytende
Vita Hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer

Kommentarer

  • Kristin Ane Steinsland

    Her er mange gode oppskrifter, men generelt på alle oppskriftene kunne jeg god tenke meg næringsinnholdet oppgitt. Er dette mulig å få til?

    • Cecilie

      Hei Kristin Ane! Det er ikke noe vi har i planene, men jeg skal ta det videre med ernæringsfysiologene våre. Det er jo en ganske stor jobb, men absolutt noe som kunne vært bra å gjøre! Tusen takk for innspill! 🙂

  • Reidun

    Hei, har ikke prøvd denne oppskriften enda, men hvor mye er egentlig 0,5 dl eplejuice og 0,5 stk sitron i skiver?
    Gleder meg til å prøve den👍

    • Anne Cathrine

      Hei Reidun!
      Du kan kjøpe eplejuice i butikken. 0,5 dl tilsvarer 50 gram dersom du vil veie. Du kan også bruke hvitvin, dersom du ønsker det. Til 4 porsjoner har vi brukt 2 skiver sitron, delt dem i to og lagt en skive på hver laksefilet (som du ser på bildet). Lykke til 😊

  • Ruth Døskeland Thaule

    Meget godt!
    Anbegales👍💕

    • Signe Marie

      Hei Ruth, så hyggelig å høre at retten falt i smak 😊 – og tusen takk for anbefaling ❤️ Ønsker deg en fortsatt fin dag!