Enkle og effektive triks for å kaste mindre mat

Det å redusere matsvinn kan gjøres på så mange måter:

  • Planlegg innkjøp ved å lage handleliste og sjekke hva du har i skap før handleturen
  • Unngå storpakninger du ikke får brukt opp
  • Planlegg måltidene
  • Vær nøye med porsjonsstørrelsene
  • Ikke la restemat gå i søpla, men heller bli til nye retter
  • Frys ned mat
  • Ikke stol blindt på datomerkingen, men se og lukt på matvaren
  • Kjøp matvarer som nylig har gått ut på dato hvis du skal bruke de samme dag

Bidra til mindre matsvinn i butikkene

I tillegg til å kaste mindre mat på hjemmebane kan du også enkelt hjelpe matbutikkene med å redusere matsvinn.

  • Gjør et kupp med varer fra nedpriset kjøledisk
  • Redd single bananer og snåle grønnsaker
  • Lukk kjøledisker etter bruk
  • Velg varen med kortest holdbarhetsdato hvis varen skal brukes samme dag
  • Unngå trykkskader på mango og avokado, gi heller myke klemmer når du skal sjekke modenheten

Kreativ gjenbruk av restemat

Mange matretter kan man lage av hva som helst for eksempel ved supper og gryteretter. Her er det en super mulighet til å tilsette råvarer man har til overs, slik at ingenting går i søppelkassen.

Hvis du har råvarer du ikke får lagd nye retter ut av kan du også invitere til restefest med venner, hvor alle gjestene tar med rester hjemmefra og dere får et godt sammensatt måltid. For eksempel hvis du mangler en grønnsak kan det hende en annen tar med det til restefesten.