Trygg mat
Som matprodusent har Mills et stort ansvar for at varene våre produseres på en sikker måte. Kravene som stilles til leverandører kan også være med på å forbedre mattrygghet bakover i verdikjeden.
FNs bærekraftmål nr. 2
Målet handler om at alle mennesker skal ha tilgang på næringsrik og bærekraftig mat hele året, og at ingen skal sulte.
Vi ønsker å påvirke forbrukerne gjennom å inspirere til et sunt kosthold og samtidig fortsette arbeidet med å redusere salt og mettet fett i produktene.
Mattrygghet uten kompromiss
Utrygg mat kan føre til sykdom og i verste fall død. Dette kan handle om kontaminering med bakterier, virus og muggsopp, forurensing med uønskede stoffer, manglende allergenhåndtering eller bevisst matsvindel eller sabotasje.
Årets resultater
- Alle Mills sine anlegg er sertifisert etter FSSC 22000 standarden.
- Gjennom opplæring og kontinuerlig bevisstgjøring opprettholder vi vår sterke kultur for mattrygghet.
- Det er gjennomført risikovurdering og tett oppfølging av våre leverandører.
- Reduksjon i antall forbrukerklager mot foregående år.
- Det har vært et tett samarbeid på konsernnivå for å forbedre våre systemer. Eksempler på dette er forbedret prosess for leverandørgodkjenninger og godkjenning av råvarer og nytt dokumentstyringssystem for enklere og raskere tilgang til virksomhetskritiske dokumenter.
Mål innen 2025
- Opprettholde fravær av alvorlige avvik på egne fabrikker på FSSC-revisjoner.
- Være ledende innen mattrygghet.
- Konkrete forbedringer hos aktører i verdikjeden.
- Åpenhet og transparens rundt vår matproduksjon.
- Opprettholde høy tillit hos norske forbrukere.
Tiltak i 2023
- Implementere ny prosess for kontinuerlig oppfølging av Supplier Questionnaires (spørreskjema vi sender til alle våre leverandører).
- Godkjenne alle nye leverandører på bakgrunn av Supplier Questionnaire og/eller revisjon.
- Opprettholde GFSI*-godkjent sertifisering hos alle produksjonsanlegg i Mills
- Implementere ny, eller forbedre bruken av vår modell for mikrobiell vekst i produktene våre, til bruk ved reseptendringer og nye produkter.
- Jobbe for å redusere antall forbrukerklager per fabrikk.
- Konsernbasert samarbeid om kvalitet og mattrygghet for å lære av hverandre og heve nivået
*The Global Food Safety Initiative (GFSI) er en privat organisasjon som overvåker og godkjenner ulike standarder som oppfyller deres kriterier
Vårt løfte innen 2025
- Engasjere hele verdikjeden med vår sterke kultur for kvalitet og mattrygghet – fra jord til bord.
- Kunne dokumentere at alle leverandører er godkjente av oss.
Visste du at..
Hver uke tar vi over 300 smaksprøver og 600 kjemiske analyser av produktene for å sikre kvaliteten på Mills-produktene.
Som matprodusent har vi hver dag et stort ansvar for at våre varer produseres på en trygg måte og med riktig kvalitet.
Hovedområdene i vårt bærekraftarbeid
-
Sunnere produkter Vi tilbyr sunnere produkter fra planteriket og havet.
-
Trygg mat Alle våre varer skal produseres på en sikker måte.
-
Ansvarlig arbeidsgiver Våre medarbeidere skal ha en trygg arbeidsplass, hvor alle trives og opplever utvikling.
-
Etikk og miljø i leverandørkjeden Gjennom våre mange leverandører påvirker vi arbeidere og lokalmiljø i store deler av verden. Les mer.
-
Emballasje Mindre materialbruk og bytte til materialer som lar seg gjenvinne har stor påvirkning. Les mer.
-
Matsvinn Vi gjør alt for å redusere matsvinn i egen produksjon.
-
Klima og miljø Bruk av råvarer, emballasje, produksjon og transport påvirker klimaavtrykket.
-
Samarbeid Nær dialog og smart samarbeid med våre interessenter gjør at vi når felles mål raskere.