Sirupspletter
Sirupspletter er som en slags krysning mellom pepperkaker og sirupsnipper. De runde småkakene har en herlig kryddersmak, i tillegg inneholder de sirup og små mandelbiter som gir en seig og sprø konsistens. Et annet pluss er at du slipper å kjevle. Deigen formes til en pølse som du så skjærer i skiver med kniv. En porsjon gir 36-40 sirupspletter.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Ha Melange, siktet melis og sirup i en kasserolle og kok opp. Fjern fra varmen og rør inn vannet. La massen avkjøles nesten til romtemperatur.
2. Sikt det tørre sammen i en bakebolle. Skåld og finhakk mandlene og rør sammen med det tørre.
3. Hell den avkjølte sirupblandingen i melblandingen og rør godt til en jevn masse. Dekk til og sett i kjøleskapet 1 time.
4. Ta deigen ut av kjøleskapet og form til en 4-5 cm tykk pølse. Pakk inn i plast og legg i minst 2 timer i fryseren.
5. Forvarm ovnen til 200 grader og dekk et par stekebrett med bakepapir.
6. Skjær deigen i 4-5 mm tykke skiver med en skarp kniv. Legg kakene med litt avstand på stekebrettene og stek midt i ovnen, i 6-8 minutter. Følg med de siste minuttene så de ikke brenner seg.
7. La sirupsplettene avkjøle noe på brettet før de løftes over på rist.
8. Avkjøl helt og oppbevar tørt og mørkt, gjerne i en kakeboks.
Se alle oppskrifter på julekaker
Over 90 oppskrifter på moderne og klassiske julekaker.
Kommentarer