Kanelbollens dag: Fem saftige kanelbolle-oppskrifter

Kanelsnurrer, kanelboller, kanelknuter, skillingsbolle eller kanel i svingene? Kjært barn har mange navn! Mandag 4. oktober er det kanelbollens dag og en ypperlig anledning til å både bake og spise saftig, nybakt kanelbakst. Under finner du 6 oppskrifter på saftig kanelbakst for å feire dagen.

Kanelboller kanelsnurrer

Enkle kanelsnurrer

Det er få ting slår duften av dette nybakte bakverket som fyller rommet. Følger du denne oppskriften får du luftige og saftige kanelsnurrer!

Se oppskriften på enkle kanelsnurrer her
Kanelboller i langpanne bakt med tangzhong-metoden

Kanelboller i langpanne

Disse kanelbollene er bakt med tangzhong-metoden som gjør at baksten holder seg ekstra saftig i flere dager etterpå. I tillegg er fordelen med å steke kanelbollene i langpanne i stedet for på brett, at kantene ikke blir småtørre.

Se oppskriften på kanelboller i langpanne her
Kanelbolleeplekake

Kanelbollekake med eplefyll

Klarer du ikke å bestemme deg for om du skal lage kanelboller eller eplekake? Slå de to herlige bakverkene sammen og lag en smakfull kanelbolleeplekake. Luftige kanelboller med nydelig eplefyll er en kombinasjon de fleste vil elske.

Finn oppskriften på kanelbollekake her
oslos beste kanelboller

Østmarkas beste kanelboller

Oslo-beboere hvalfarter til Rustadsaga Sportsstue i Østmarka for å slå kloa i de luftige bollene med kanelfyll i midten. Oppskriften på de populære kanelbollene har Sissel Ullevålseter utviklet gjennom et helt liv som bakemester.

Oppskriften finner du her
Kanelbollevafler

Kanelbollevafler med ostekremglasur

En liten vri på kanelbollen til deg som er glad i både vafler og kanelboller, og som ønsker smaken av kanelbolle raskt! Den spesielle fremgangsmåten for vaffelrøren gjør kanelbollevaflene superluftige, og toppet med en frisk ostekremglasur er de nærmest uimotståelige.

Se oppskriften på kanelbollevafler her

Relaterte baketips: