Til forskjell fra mørke pepperkaker har de lyse gjerne en litt søtere og mildere smak, som følge av en annen krydder- og ingredienssammensetning i deigen. Pepperkakebaking er svært populært blant barn i førjulstiden. Kakene lages som oftest ved å stikke ut figurer i utkjevlet deig med ulike former. De ferdigstekte kakene pyntes så med melis i ulike farger og med snop, som for eksempel non-stop og seigmenn. Denne pepperkakedeigen gir ca. 60 pepperkaker.

Kommentarer

  • Nina

    Min mor fant denne oppskriften i et hefte med oppskrifter inne i et ukeblad for over 20 år siden. Siden har den vært brukt fast, først i juleverksted med alle barna i nabolaget, og deretter har jeg tatt den med meg på flyttelass og delt i kollektiv og med venner i over 10 år. Den slår liksom aldri feil! Også venner som «ikke er noe glad i pepperkaker» synes ofte at disse er ganske gode. Pleier å pynte noen med melis og nonstop, og kan også på det varmeste anbefale nonstop med melkesjokolade til denne!
    Det ble også laget knekk av denne en gang da kjelen ble glemt på komfyren, jeg husker det som utrolig godt, men det må nok prøves på eget ansvar 🤭

    • Cecilie,

      Så koselig at denne oppskriften har blitt en tradisjon å bruke for deg og familien, Nina! Det setter vi stor pris på å høre, og ønsker deg en god jul og lykke til med baksten 🙂