Pepperkaker er en av landets mest populære julekaker, og skal ha kommet til Norge allerede på 1600-tallet. De har sin opprinnelse i Hellas og Midtøsten, og finnes i utallige europeiske varianter. I Norge har de en sprø og tynn form, mens de andre steder i Europa har forblitt myke og brødaktige. Pepperkaker er også noe av det morsomste og hyggeligste ved julebaksten, for du kan gjøre så mye gøy med deigen, og smaken er mild og fin. Denne oppskriften kan fint justeres opp i mengde, alt ettersom hva du skal lage.

Ingredienser

1 porsjon

Deig

1.5 dl mørk sirup
1.5 dl sukker
150 gram Melange
1 stk egg
8 dl hvetemel
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts malt kanel
2 ts natron

Glasur

4 dl melis
1 stk eggehvite
0.5 ts sitronsaft

Konditorfarge (hvis ønskelig)

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Aksel Ødagaard Martinsen

    Kjempegode pepperkaker👍👍
    Denne oppskriften er en av de beste jeg har prøvd👍👍🤪

    • Cecilie,

      Hei Aksel! Så hyggelig å høre at pepperkakene falt i smak! Fortsatt god bakelyst og god jul til deg! 🙂

  • Kenneth Monsen

    Dette er den mest elendige oppskriften jeg noen gang har prøvd. Uansett rett.
    Kakene fløt ut til syltynne greier i ovnen. Vi kastet dobbel porsjon i søpla, så gikk vi for matprat.no sin istedet. Det anbefales!

    • Cecilie,

      Hei Kenneth! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Det er vanskelig å si hva som har gått galt. Dette er en populær oppskrift som mange bruker igjen og igjen uten at vi har fått tilsvarende tilbakemeldinger. Som en tommelfingerregel kan vi si at en ikke bør doble en oppskrift som en ikke kjenner godt fra før, fordi det kan føre til et uønsket resultat. Lykke til! 🙂

  • Marion

    Kan man lage denne uten egg?

  • Monika

    Kan melet erstattes med speltmel?

    • Cecilie,

      Hei Monika! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å erstatte hvetemelet med speltmel. Prøv deg litt fram, og husk at deigen kan bli litt mer klissete før hviling fordi speltmel tar opp væsken senere enn hvete. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂

  • Pernille

    Kan jeg erstatte Melange med ekte meierismør?

    • Cecilie,

      Hei Pernille! Vi foretrekker Melange i denne oppskriften, men du kan bruke smør hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂