Vil du virkelig imponere gjestene bør du prøve italienernes versjon av ribbe, nemlig porchettaen. Det er en av rettene italienerne,…
Coq au vin er en velkjent fransk klassiker som ganske enkelt betyr hane i vin. Hanen har vært et symbol…
Lasagne er kanskje den mest kjente pastaretten fra Italia. Den er også en av de eldste og kan spores tilbake…
Det er nesten ikke en eneste bistro i Frankrike som ikke har Croque Monsieur på menyen. Franskmennenes versjon av ostesmørbrød…
Boeuf Bourguignon er en klassisk rett fra det franske kjøkkenet. Gryteretten kommer opprinnelig Bourgogne-regionen, derav navnet. Det er et område…
Når grekerne feirer sin nasjonaldag den 25. mars er det tradisjon å spise torsk. En av de vanligste rettene å…
Cantucci fra Toscana er et av de mest berømte bakverkene fra Italia. Ifølge den italienske kokken Luca Mereu, som har…
Saltimbocca betyr «salto i munnen» og er en tradisjonsrik rett som opprinnelig kommer fra Nord-Italia, men som har mange regionale…
Pasta arrabiata er en rask, enkel og samtidig smaksrik klassiker fra det italienske kjøkken. Vi har fått oppskriften fra den…
Disse frityrstekte risottobollene fra Sicilia har fått navnet arancini fordi de ligner på små appelsiner. Det finnes mer enn 30…
Sole á la Meunière er en klassisk fransk fiskerett. Navnet "meunière" kommer fra «møllerens kone» som forvandler kornet til mel,…
Har du vært på ferie i Hellas gjenkjenner du kanskje disse gylne, sprøstekte trekantene kalt Tiropitakia. De små paiene fylt…
Spaghetti vongole serveres over hele Italia og har fått sitt navn etter de smakfulle, små vongoleskjellene. Denne type skjell lever…
Souvlaki er marinert og grillet kylling på spyd, og gresk gatemat på sitt beste. Navnet stammer fra ordet «souvla» som…
Har du vært i Frankrike har du helt sikkert smakt crêpes – velduftende pannekaker som selges på hvert gatehjørne fra…