Krumkaker

Middels
60 min.
Krumkakene er blant landets mest populære julekaker. Kakene stekes i egne jern, og navnet «krumkaker» kommer av at man krummer kakene til et kremmerhus når de er ferdig stekt og fortsatt varme og myke. Å bake krumkaker kan for mange høres vanskelig ut, men det er mye enklere enn du tror! La oss hjelpe deg med å lykkes med denne klassiske julekaken.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Smelt 125 gram Melange og avkjøl.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet Melange.

  3. Bland potetmel og hvetemel sammen, og rør dette inn.

  4. Ha i konjakk og vann. Rør til du har en klumpfri røre.

  5. La røren svelle i cirka 30 minutter i kjøleskap. Røren skal ha en tykk konsistens.

  6. Ha en liten spiseskje røre varmt i jern og lukk uten å fordele røren.

  7. Stek til kaken er gyllen. Ta tiden slik at du etter et par forsøk kan finne riktig steketid for ditt jern.

  8. Rull kakene rundt en krumkakeform mens de er varme, eller form dem til skåler over et glass eller i en kopp. Bruk et rent kjøkkenhåndkle for å beskytte hendene. Kakene skal være tynne og sprø.

  9. Server krumkakene til dessert sammen med multekrem eller is og friske bær.

  10. Tips: Er du nybegynner? Se denne praktiske steg for steg- guiden for steking av krumkaker

Antall porsjoner:

  • 125 gram Melange
  • 2 stk egg
  • 125 gram sukker
  • 125 gram potetmel
  • 125 gram hvetemel
  • 2 ss konjakk
  • 1 dl vann

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Goro

Middels
150 min.

Bordstabelbakkels

Middels
30 min.

Sarah Bernhard

Enkelt
60 min.