
Krumkaker
Slik gjør du
-
Smelt 125 gram Melange og avkjøl.
-
Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet Melange.
-
Bland potetmel og hvetemel sammen, og rør dette inn.
-
Ha i konjakk og vann. Rør til du har en klumpfri røre.
-
La røren svelle i cirka 30 minutter i kjøleskap. Røren skal ha en tykk konsistens.
-
Ha en liten spiseskje røre varmt i jern og lukk uten å fordele røren.
-
Stek til kaken er gyllen. Ta tiden slik at du etter et par forsøk kan finne riktig steketid for ditt jern.
-
Rull kakene rundt en krumkakeform mens de er varme, eller form dem til skåler over et glass eller i en kopp. Bruk et rent kjøkkenhåndkle for å beskytte hendene. Kakene skal være tynne og sprø.
-
Server krumkakene til dessert sammen med multekrem eller is og friske bær.
-
Tips: Er du nybegynner? Se denne praktiske steg for steg- guiden for steking av krumkaker.
-
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- 125 gram Melange
- 2 stk egg
- 125 gram sukker
- 125 gram potetmel
- 125 gram hvetemel
- 2 ss konjakk
- 1 dl vann
Produkter i oppskriften

Bruker tynne hansker kjøpt på apotek
Hei Venche! Takk for et smart tips! Kjedelig å brenne seg på fingrene under bakingen. God romjulstid til deg! 🙂
Skulle så gjerne lagt krumkaker uten sukker. Noen som har oppskrift?
Hei Mai! Vi har oppskrift på krumkaker uten gluten og uten egg, men dessverre ikke en uten sukker. Foreslår at du søker på google – der er det mange fine alternative oppskrifter, blant annet denne fra Linda Stuhaug: https://www.lindastuhaug.no/2016/12/15/spro-krumkaker-sukker/
Lykke til med bakingen 😊
Hei Mai.🙂Jeg har bakt krumkaker uten sukker,brukte sukrin.De ble ganske vellykket.Jeg baker krumkaker glutenfrie til meg selv,da jeg har cøliaki.Til mine 2 voksne barn lager jeg vanlige.Alt er mulig,bare å prøve😊