Sirupspletter

Middels
240 min.
Sirupspletter er som en slags krysning mellom pepperkaker og sirupsnipper. De runde småkakene har en herlig kryddersmak, i tillegg inneholder de sirup og små mandelbiter som gir en seig og sprø konsistens. Et annet pluss er at du slipper å kjevle. Deigen formes til en pølse som du så skjærer i skiver med kniv. En porsjon gir 36-40 sirupspletter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha Melange, siktet melis og sirup i en kasserolle og kok opp. Fjern fra varmen og rør inn vannet. La massen avkjøles nesten til romtemperatur.

  2. Sikt det tørre sammen i en bakebolle. Skåld og finhakk mandlene og rør sammen med det tørre.

  3. TIPS: Les hvordan du skålder mandler her.
  4. Hell den avkjølte sirupblandingen i melblandingen og rør godt til en jevn masse. Dekk til og sett i kjøleskapet 1 time.

  5. Ta deigen ut av kjøleskapet og form til en 4-5 cm tykk pølse. Pakk inn i plast og legg i minst 2 timer i fryseren.

  6. Forvarm ovnen til 200 grader og dekk et par stekebrett med bakepapir.

  7. Skjær deigen i 4-5 mm tykke skiver med en skarp kniv. Legg kakene med litt avstand på stekebrettene og stek midt i ovnen, i ca. 8 minutter.

  8. La sirupsplettene avkjøle noe på brettet før de løftes over på rist.

  9. Avkjøl helt og oppbevar tørt og mørkt, gjerne i en kakeboks.

Antall porsjoner:

  • 125 gram Melange
  • 125 gram melis
  • 60 gram lys sirup
  • 1.5 ss kaldt vann
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts nellik
  • 0.5 ts kanel
  • 25 gram skåldede mandler, finhakket

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram

Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter