Tre oppskrifter på sunnere pizzabunn
Med grovere og mer næringsrike pizzabunner, kan du enkelt gjøre pizzamiddagen litt sunnere. Vi har samlet tre ulike varianter av pizzabunn som både er mer mettende og næringsrike, og som gir pizzamåltidet en helt ny smaksopplevelse.
Blomkålpizza
Denne pizzabunnen er laget med blomkål i stedet for mel. Da får du en naturlig glutenfri pizzabunn som gjør det enkelt å få i seg mer grønnsaker.
Tid: 40 min
Porsjoner: 4
Du trenger:
1 blomkål
1 ss Vita hjertego’ Optimal
2 ss revet parmesan
2 egg
0.5 ts salt
Pizzabunn med sammalt speltmel
En grov pizzabunn laget av speltmel som er rik på fiber. Speltmelet gir en luftig og lett bunn med en god, nøtteaktig smak.
Porsjoner: 4
Tid: 90 minutter
Du trenger:
300 gram sammalt speltmel
0.5 pakke tørrgjær
1 ts salt
2 ss Vita hjertego’ Optimal
2 dl vann, ca. 20 grader
Pizzabunn med havremel og kesam
Med havremel og kesam får du en grov og mettende pizzabunn, rik på fiber og proteiner. Denne pizzabunnen kan enkelt gjøres glutenfri ved å bruke glutenfri havre.
Porsjoner: 4
Tid: 40 minutter
Du trenger:
300 gram havremel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss Vita hjertego’ Optimal olje
1.5 dl kesam
2 egg
1 dl vann
Glutenfri søtpotetpizza
Ved å lage pizza med søtpotet får du ikke bare i deg en ekstra grønnsak, du får også en kjempegod pizza masse sødme i bunnen, og det passer godt til det salte fyllet. n