Det er ikke uten grunn at quiche Lorraine er blitt en paiklassiker som er kjent langt utover de franske landegrenser.…
Fraisier er en klassisk fransk konditorkake med nydelig smak av jordbær og vanilje. Dette er en kake med mange elementer,…
Hvem kan vel motstå utsøkte franske sjokolademakroner? Denne oppskriften har vi fått av den franske kokken franske kokken Laurent Benguigui…
Franske makroner er lekre å se på og smaker himmelsk, men kan være litt vanskelige å lage selv. Her får…
Sitronmakroner er en av de de klassiske makronsmakene. Denne oppskriften har vi fått av den franske kokken Laurent Benguigui og…
Anginetti sitronkjeks kommer fra Camania-regionen i det sydlige Italia, et område med stor sitronproduksjon. Navnet anginetti stammer fra den franske…
Ekte croquetas de jamon er sprø utenpå, med en kjerne av tykk, fløyelsmyk hvit saus og spansk skinke. Denne klassiske…
En ekte hollandaisesaus er pisket så lett og luftig at du nesten glemmer hvor mektig den er. Her viser vi…
Fløyelsmyk og syrlig sitronkrem, sprø tertebunn og søt marengs gjør fransk sitronterte til en ekte klassiker. Denne oppskriften har den…
Hva er vel mer fransk enn nystekte bagetter? I tillegg til den lett gjenkjennelige formen skal bagettene ha sprø skorpe,…
En galette er en rustikk og flat terte, opprinnelig fra Frankrike. Terten kan fylles med både søte og salte godsaker.…
Lam kleftiko er en tradisjonell gresk oppskrift på langtidstekt lam. Georgios Fragkias jobber som kokk i Oslo og har tatt…
Tomatsausen «marinara» ble opprinnelig ble brukt til en enkel og smakfull pizza som først og fremst sjøfolkene og havnearbeiderne i…
Med et hjerte av flytende sjokolade kan man trygt si at sjokoladefondant er en fristelse som er vanskelig å motstå.…
Gougeres er kanskje best kjent som ostebakkels på norsk, og er gylne og luftige bakverk fylt med smakfull ost. De…