Sarah Bernhard

Enkelt
60 min.
Sarah Bernhard er små, uimotståelige kaker som består av en mandelbunn, sjokoladekrem og sjokoladeglasur. Den fyldige julekaken har blitt stadig mer populær her til lands, men oppskriften stammer opprinnelig fra en dansk konditor. Navnet har den fått fra den franske skuespillerinnen Sarah Bernhardt. Hun var berømt på begynnelsen av 1900-tallet og hadde tilnavnet «den gudommelige», og nettopp derfor skal de nydelige småkakene ha fått navnet sitt fra henne. Oppskriften gir cirka 16 småkaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

 1. Sett ovnen på 210 grader.

 2. Har du kjøpt ferdig kransekakemasse som er formet som en pølse, kan du dele den i skiver på cirka 1 centimeter. Om du ikke har det, eller du har laget kransekakemasse selv, kan du kjevle ut kransekakemassen til den er 1 centimeter tykk, og stikke ut små sirkler med en utstikker eller en liten kopp.

 3. Legg skivene på et bakepapir og stek på midterste rille i 7 minutter. Avkjøl på en rist.

Sjokoladekrem:

 1. Kok opp sukker og vann i en kjele på middels høy varme. La det koke i cirka 5 minutter.

 2. Pisk eggeplommene på middels hastighet til en luftig masse. Tilsett den varme sukkerlaken ved å helle den i en tynn stråle langs bakebollen mens kjøkkenmaskinen går. Fortsett å vispe til du har en lys og luftig eggedosis, det tar cirka 3 minutter.

 3. Tilsett romtemperert Melange i terninger mens vispen går på middels til høy hastighet. Fortsett å vispe til alt er godt blandet.

 4. Smelt kokesjokoladen over et vannbad eller i mikrobølgeovnen.
  Tilsett sjokoladen mens maskinen går og visp til du har en jevn, fin krem.

 5. Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose, enten med rundt hull eller en vid stjernetyll, og sprøyt på topper av sjokoladekrem på de avkjølte bunnene. Sett småkakene i frysen i 1 time.

 6. Tips! Kremen kan også smøres på bunnene med en smørkniv. Da er det enklest å forme kremen som spisse toppluer.

Sjokoladeglasur:

 1. Smelt kokesjokolade og delfiafett en liten skål over vannbad. La det avkjøles til cirka 30 grader.

 2. Ta kakene ut av frysen og dypp sjokoladekremen ned i sjokoladetrekket. La sjokoladen dryppe godt av før du snur kaken igjen. Sjokoladetrekket stivner raskt siden kremen er så kald. Oppbevar Sarah Bernhard kjølig, i en tett kakeboks. Kakene kan også fryses.

Antall porsjoner:

 • BUNN:
 • 400 gram kransekakemasse
 • SJOKOLADEKREM:
 • 1.5 dl sukker
 • 0.5 dl vann
 • 3 stk eggeplommer
 • 175 gram Melange
 • 100 gram kokesjokolade
 • SJOKOLADEGLASUR:
 • 100 gram kokesjokolade
 • 2 ss Delfia

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Delfia

Kommentarer

 • Bruker
  Randi

  Jeg er definitivt ikke god på kjøkkenet, men fikk veldig lyst til å prøve denne oppskriften. Da jeg leste om krem som ble «suppe», ble jeg litt skeptisk, og syntes hele tiden at sukkerblandingen virket for varm. Av skrekk for ikke å lykkes ble det til at jeg helte blandingen over eggedosisen da den var mer som en tynn «grøt», vispet – og sannelig ble det ikke vellykket! Det eneste triste er at jeg vet hvor mange «godsaker» oppskriften inneholder, så det blir ikke tre stykker til kaffen!
  Men altså – fikk det til, og de ble kjempegode!

  • Mills
   Cecilie,

   Så gøy å høre at du overvant «skrekken» og fikk et godt resultat, Randi 😊Småkakene er perfekte å oppbevare i fryseren. Da kan du ta opp litt og litt av gangen og kakene tiner mens du lager kaffen 👍

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter