
Sarah Bernhard
Slik gjør du
Bunn:
-
Sett ovnen på 210 grader.
-
Har du kjøpt ferdig kransekakemasse som er formet som en pølse, kan du dele den i skiver på cirka 1 centimeter. Om du ikke har det, eller du har laget kransekakemasse selv, kan du kjevle ut kransekakemassen til den er 1 centimeter tykk, og stikke ut små sirkler med en utstikker eller en liten kopp.
-
Legg skivene på et bakepapir og stek på midterste rille i 7 minutter. Avkjøl på en rist.
Sjokoladekrem:
-
Kok opp sukker og vann i en kjele på middels høy varme. La det koke i cirka 5 minutter.
-
Pisk eggeplommene på middels hastighet til en luftig masse. Tilsett den varme sukkerlaken ved å helle den i en tynn stråle langs bakebollen mens kjøkkenmaskinen går. Fortsett å vispe til du har en lys og luftig eggedosis, det tar cirka 3 minutter.
-
Tilsett romtemperert Melange i terninger mens vispen går på middels til høy hastighet. Fortsett å vispe til alt er godt blandet.
-
Smelt kokesjokoladen over et vannbad eller i mikrobølgeovnen.
Tilsett sjokoladen mens maskinen går og visp til du har en jevn, fin krem. -
Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose, enten med rundt hull eller en vid stjernetyll, og sprøyt på topper av sjokoladekrem på de avkjølte bunnene. Sett småkakene i frysen i 1 time.
-
Tips! Kremen kan også smøres på bunnene med en smørkniv. Da er det enklest å forme kremen som spisse toppluer.
Sjokoladeglasur:
-
Smelt kokesjokolade og delfiafett en liten skål over vannbad. La det avkjøles til cirka 30 grader.
-
Ta kakene ut av frysen og dypp sjokoladekremen ned i sjokoladetrekket. La sjokoladen dryppe godt av før du snur kaken igjen. Sjokoladetrekket stivner raskt siden kremen er så kald. Oppbevar Sarah Bernhard kjølig, i en tett kakeboks. Kakene kan også fryses.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- BUNN:
- 400 gram kransekakemasse
- SJOKOLADEKREM:
- 1.5 dl sukker
- 0.5 dl vann
- 3 stk eggeplommer
- 175 gram Melange
- 100 gram kokesjokolade
- SJOKOLADEGLASUR:
- 100 gram kokesjokolade
- 2 ss Delfia
Jeg er definitivt ikke god på kjøkkenet, men fikk veldig lyst til å prøve denne oppskriften. Da jeg leste om krem som ble «suppe», ble jeg litt skeptisk, og syntes hele tiden at sukkerblandingen virket for varm. Av skrekk for ikke å lykkes ble det til at jeg helte blandingen over eggedosisen da den var mer som en tynn «grøt», vispet – og sannelig ble det ikke vellykket! Det eneste triste er at jeg vet hvor mange «godsaker» oppskriften inneholder, så det blir ikke tre stykker til kaffen!
Men altså – fikk det til, og de ble kjempegode!
Så gøy å høre at du overvant «skrekken» og fikk et godt resultat, Randi 😊Småkakene er perfekte å oppbevare i fryseren. Da kan du ta opp litt og litt av gangen og kakene tiner mens du lager kaffen 👍