Fordelen med et koldtbord er at gjestene selv kan plukke det de liker å spise, men det krever en del planlegging og forberedelser. For å slippe unna stress og kaos, er det derfor lurt å begynne å planlegge tidlig og velge retter og kaker som kan forberedes dagen før. Begynn gjerne planleggingen så tidlig som uken før med å skrive opp hva du ønsker å servere. Kjenner du gjestene godt kan du utarbeide en meny basert på deres preferanser.

Alle disse fem smakfulle rettene kan lages på forhånd og enten fryses ned eller stå i kjøleskapet frem til servering. Da kan også du nyte festdagen med mye kos i godt selskap.

Saftige hvitløksknuter

Disse saftige hvitløksknutene har en mild smak av hvitløk og er svært velegnede som tilbehør til salater, kjøtt og fisk. De kan bakes lenge i forveien og fryses ned. Ta hvitløksknutene opp fra fryseren kvelden før og la de tine i kjøleskapet. Rett før servering kan du varme de på 200 grader i 10 minutter.

Roastbiff med remulade

Roastbiff er en klassiker ethvert koldtbord fortjener. Har du et steketermometer lager roastbiffen seg nærmest selv, og den krever minimal innsats. Roastbiffen kan stekes inntil 3 dager i forveien og oppbevares godt innpakket i plast i kjøleskapet frem til servering. Server roastbiffen med klassisk tilbehør som Mills remulade, potetsalat, sylteagurk og løk.

Laksesalat med jordbær og sukkererter

En forfriskende laksesalat med deilig smak av sommer. Denne lekre salaten er en liten fargefest med nydelig smak av mild laks, søte jordbær og knasende sprø sukkererter. Den kan forberedes dagen før og oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet. Lager du den på forhånd kan du sløyfe olivenoljen og vente med å drysse den over før rett før servering. Da slipper du at salaten blir slapp.

Pai med egg, skinke og spinat

En god hjemmelaget pai smaker ikke bare godt, den har også to andre store fordeler. For det første smaker den like godt kald som varm. For det andre kan den fylles med akkurat det du ønsker. Denne paien har vi fylt med egg, skinke og spinat, men her er det kun fantasien som setter begrensning. Hva med en pai med tomater og spekeskinke? Eller en pai med brokkoli og bacon? Eller røkelaks og asparges? Pakk inn paien i plastfolie og den holder fint i 3 dager i kjøleskapet.

Glutenfritt valnøttbrød

I tillegg til å være saftig, smakfullt og veldig godt, er dette valnøttbrødet også glutenfritt. Perfekt når det kommer gjester med glutenallergi. Det smaker nydelig sammen med spekemat, oster og påleggssalater. Brødet kan dessuten bakes lenge i forveien og fryses ned. Ta brødet opp fra fryseren kvelden i forveien og la det tine i kjøleskapet. Varm det opp på 200 grader i 10 minutter rett før servering.