Middagstips

Det er ikke alltid like lett å finne på hva man skal ha til middag. Her finner du inspirasjon til hverdags- og festmiddager, og gode tips til blant annet koldtbordet og tilberedning av grønnsaker.

Middagspannekaker med ulikt fyll

Middagspannekaker med 3 forskjellige fyll

Disse halvgrove middagspannekakene metter godt og kan fylles med nesten hva du måtte ønske. Her får du oppskrift på tre varianter: ost og skinke, bacon og blåbær, og sopp med ricotta og spinat. Middagspannekaker er også en fin måte å bruke opp rester på. Fyll dem med rester etter søndagens gryterett eller fredagstacoen og vips så har du en skikkelig digg middag. Oppskriftene er beregnet på 4 porsjoner gir 8 pannekaker.

Roastbiff på brød med remulade og rødløk. Foto.

Slik beregner du mat til mange

Står hjemmelaget koldtbord eller tapas på menyen til den store festdagen? Å beregne hvor mye mat man trenger til mange gjester er ikke alltid like enkelt, og i frykt for å ha for lite mat ender man ofte opp med altfor mye. Her gir kokk og daglig leder av Abracadabramat, Eivind Sandøy-Seiness, noen enkle tips sånn at gjestene kan gå mette og fornøyde hjem uten at du sitter igjen mye rester.

Oreo cupcakes. Foto.

Slik setter du sammen festmenyen

God planlegging, en tidsplan og nøye utvalgt meny er viktige punkter når festmenyen skal serveres. Marcus Pettersson fra Foodlab gir deg tipsene til en vellykket festmeny som garantert vil imponere gjestene.

Gulrotsuppe med chili og ingefær. Foto.

4 enkle tips til rask middag

Mange opplever at tidsklemma ødelegger middagsgleden, og noen dager virker det nærmest umulig å få middagen på bordet. Ina-Janine Johnsen fra bloggen «Mat på Bordet» gir deg her noen enkle og smarte tips som sørger for at middagen kommer raskt og enkelt på plass.

Vegetarpizza tre ulike smaker.

Slik lager du vegetarpizza med masse smak

Noe av det som gjør pizza så fantastisk, er de uendelige mulighetene til å variere toppingen og fyllet. Selv om du dropper kjøttet behøver ikke det bety at pizzaen blir mindre smakfull. Her får du tre nydelige varianter av vegetarpizza med ulik topping.

Laksetaco på tre ulike vis.

Supergod laksetaco på 3 måter

Det finnes mer enn en måte å lage taco på, og det er lov å la seg inspirere av andre kjøkken enn det meksikanske. Her får du tre måter å lage knallgod laksetaco på. Kanskje finner du en ny fredagsfavoritt?

Pytt i panne

5 middager som kan lages dagen før

Noen dager er det rett og slett ikke tid til lengre middagsforberedelser, men det betyr ikke at man ikke har lyst på en god og smakfull middag. Ved å bruke litt tid dagen før til forberedelser, kan du ha middagen klar i kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb eller skole. Da gjenstår kun oppvarming og du kan nyte god middag i rekordfart.

oppskrift på kremet kyllinggryte

10 enkle hverdagsmiddager

Hva skal vi ha til middag i dag? Spørsmålet kan noen dager ha et slående klart svar, men kan også til tider føles ut som en stor utfordring. Her finner du ti oppskrifter på enkle middager som er raske å lage og som fort blir en favoritt på ukesmenyen.

Grille hamburger. Foto.

Oppskrifter på hamburger og tips

Hamburgere passer bra til både hverdagsmiddager og som helgekos. Her finner du oppskrifter på forskjellige hamburgere, på brioche, og på hamburgerbrød, og gode steketips til hvordan du får den perfekte hamburgeren.

Slik lager du alt-i-ett gryte

Smakfull middag som krever lite tid til forberedelser og lager minimalt med oppvask høres nesten for godt ut til å være sant. Med alt-i-ett gryter får du akkurat det.

Grønnsaker som blir kuttet. Foto.

Slik tilbereder du sesongens grønnsaker

Høsten byr på bugnende utvalg av norske grønnsaker i sesong, men hvordan skal de egentlig tilberedes? Vi gir deg tips til hvordan du tilbereder sesongens skatter og hva de passer til.

Vegetarlasagne med fyldig ostesaus. Foto.

Slik gjør du restemat om til nye deilige retter

Fylles kjøleskapet fort opp av rester? Her får du gode tips til smakfulle og lekre retter du kan lage av restene dine. Da gjør du både lommeboka og miljøet en tjeneste.

Roastbiff med remulade og rødløk. Foto.

5 retter til koldtbordet du kan lage på forhånd

Når du arrangerer en fest for mange er koldtbord et ypperlig alternativ, for da kan alle finne noe de liker. Med litt planlegging kan du som arrangerer også nyte en hyggelig dag uten for mye stress. Vi har samlet fem koldtbordretter du kan lage på forhånd.

Kjøkkenutstyr på bord. Foto.

Dette trenger du egentlig av kjøkkenutstyr

Får du knapt lukket skapdørene på kjøkkenet fordi de er fulle av kjøkkenutstyr, eller skal du kanskje i gang med å fylle skapene for første gang? Her er listen over kjøkkenutstyret du faktisk trenger.

Klassisk lammelår

Sånn kan du bruke rester av lammelår

Ikke la rester av lammelår gå til spille. Bruk de til å lage noen av disse nydelige oppskriftene.