Slik bruker du restene etter tacomiddagen

Det er lett å sitte igjen med rester etter tacomiddagen! Her får du tips til hvordan du oppbevarer restene trygt og oppskrifter på frokost, lunsj og middag som kan lages med tacorestene.

Slik oppbevarer du tacorestene:

Ved å oppbevare restene separat i kjøleskapet sikrer du at det holder seg så godt som mulig. Under finner du tips til hvordan å best oppbevare ingrediensene i kjøleskapet. Men husk å bruk sansene dine, og se og lukt før du bruker ingrediensene, for å forsikre deg om at de ikke har blitt dårlig

Tacorester

Tacokjøttdeig: Ferdigstekt tacokjøttdeig oppbevares best i en lufttett boks i kjøleskapet og holder seg fin i maks fire dager. Dette er en svært allsidig ingrediens, og kan brukes i mange tacooppskrifter som f.eks. tacoboller, tacopizza eller som fyll i enchiladas eller gratinerte pannekaker.

Tacopizza

Salat eller salatblader: Disse holder seg best enten i plastpose eller lufttett boks med lokk i kjøleskapet, og holder seg fint i 3-4 dager. Mister salaten sprøheten, kan du vekke den til live ved å ha den i iskaldt vann i noen minutter, for så å tørke den og bruke den i en taco bowl eller andre salater.

Tomat: Tomater som er skåret opp har ikke så lang holdbarhet og bør brukes så snart som mulig, helst innen et par dager. De kan f.eks. erstatte en del av knuste tomater og brukes i oppskrifter som tacogryte eller tacosuppe.

Tacogryte

Mais: Mais skal ikke oppbevares i metallboksen når den er åpnet, så tøm innholdet over i en lufttett boks. Holdbarhet i kjøleskapet er ca. to dager, så denne bør raskt brukes opp. Mais kan brukes i salater, pasta og supper.

Paprika: Paprika smaker veldig godt i en salat, men du kan også bruke den i varme retter som omelett og gryter. Oppbevar den i lufttett boks eller pose i kjøleskapet i tre-fire dager.

Løk: Både hakket løk og syltet løk holder seg et par dager i kjøleskapet når den oppbevares i en lufttett boks eller tett plastpose. Om du har en halv løk igjen, så kan denne oppbevares i en lufttett boks i cirka 1 uke. Da er det bare å skjære av overflaten på løken hvis den har blitt tørr, før den skal brukes.

Revet ost: Rester av ost er allsidig og kan brukes på toast, på pizza, på pai, på grateng eller over en pastarett. Revet ost holder seg i kjøleskapet i en ukes tid i en lufttett boks eller tett plastpose. Ønsker du å fryse ned osten, må den også pakkes godt inn i lufttett beholder. Når osten er tint må den brukes med en gang.

Tacograteng

Tacosalsaen: Tacosaus- eller salsa kan has tilbake på glasset, men glasset må settes i kjøleskapet etter at det er åpnet. Den holder seg fint i fire-fem dager. Salsaen kan brukes som saus på en pizzabunn, på toast eller som tilbehør til pølser.

Tortillalefser: Oppvarmede tortillalefser må pakkes i plastpose og brukes så fort som mulig, og helst innen én dag. Tortillalefser som ikke er varmet kan oppbevares i rent klede eller plastpose i 3-4 dager i kjøleskap. Du kan også bruke tortillalefser til å lage hjemmelagde tortillachips.

Tacosuppe

Tacoskjell: Tacoskjell holder seg en god stund så lenge de er pakket godt inn i lufttett boks eller plastpose. De kan også brekkes opp og gi krønsj til en pizza, salat eller på toppen av en meksikansk gryte.

Tacorester til frokost, lunsj og middag

Her finner du oppskrifter på hvordan tacorestene kan bli til en smakfull vri på frokostklassikeren, lunsjsalaten og som middag.

Taco-omelett

Taco-omelett

Taco-omelett er en veldig fin måte å bruke opp rester av tacokjøttdeig og grønnsaker. Omeletten blir en deilig helgefrokost, lunsj eller middag.

Se oppskrift på taco-omelett her
Tacobowl

Tacobowl

Finn fram restene etter tacomiddagen og lag deg en deilig tacobowl til lunsj.

Oppskrift på tacobowl finner du her
Tacopasta

Tacopasta

Prøv en ny vri på pastaen til middag, og la tacorestene få et nytt liv i denne deilige retten.

Oppskrift på tacopasta finner du her

Flere tacooppskrifter: