Bordstabelbakkels er en av de få tradisjonelle julekakene som har norsk opprinnelse, og regnes av mange som et av de…
Bondekaker er flate og runde skårne kaker med tydelige biter av mandler i. Oppskriften kom til Norge fra Sverige etter…
Peppernøtter har vært stekt til jul siden middelalderen, og regnes av mange som en av de syv sortene som lages…
Havremakroner er enkle å lage, og tar ganske kort tid å røre sammen. Kakene hadde sin glanstid under krigen, da…
Kirstens kanelpletter (enkelte steder også kjent som jødekaker) er hovedsakelig et Rogalands-fenomen her til lands. Navnet "jødekaker" kommer av at…
Syltetøykaker har fått dette navnet fordi de fylles med nettopp syltetøy før de stekes. De lekre småkakene kan fylles med…
Å bake julekakene selv gir ekstra god julestemning for mange, og pepperkakene hører jo julen til. Her finner du en…
Å lage kokosbollene selv er enklere enn du tror, og det smaker fantastisk! Kokosboller hører spesielt julen til, men er…
Denne myke pepperkaken er smaksatt med ingefær, kanel og nellik, og smaker virkelig som jul. I tillegg har vi brukt…
Liv Kongsten har jobbet med mat hele livet. På CV’en har hun 200 episoder av Fjernsynskjøkkenet sammen med Ingrid E.…
Den beste turmaten lager du selv. Denne retten egner seg utmerket som bålmat.
Det er lite som slår nystekte vafler, spesielt når man er ute i naturen eller på telttur. Vaffelrøren kan du…
Oslo-beboere hvalfarter til Rustadsaga Sportsstue i Østmarka for å slå kloa i de luftige bollene med kanelfyll i midten. Oppskriften…
Delfiakake er en mektig konfektkake hvor kjeks, marsipan og geletopper legges lagvis med sjokolademasse, og for mange er dette en…
Saftige og gode lussekatter hører med til Luciadagen, 13. desember. Skikken skal ha oppstått i Tyskland på 1600-tallet hvor det…