Samarbeid
Gjennom dialog og smart samarbeid med våre interessenter, når vi målene i fellesskap.
FNs bærekraftmål nr. 17
For å lykkes med bærekraftmålene trengs det nye og sterke partnerskap. Myndigheter, næringslivet og sivilsamfunnet må samarbeide for å oppnå bærekraftig utvikling.
Gjennom innovativ dialog og smart samarbeid med våre interessenter når vi våre og deres målsetninger raskere.
Felles løsning på problemer
Matproduksjon representerer en betydelig del av utfordringen når det gjelder klima, biologisk mangfold og helse. Matbransjen har en rekke felles mål. Hvis hver aktør skal finne sine egne løsninger på disse, risikerer man ineffektive prosesser og tiltak.
Årets resultater
- Tett og god dialog med både leverandører og kunder.
- Deltakelse i Etisk handel, Grønt Punkt, UN Global Compact Norge, Dagligvareleverandørenes forening (DLF) NHO Mat og Drikke og Intensjonsavtale for et sunnere kosthold, som er en avtale mellom helsemyndighetene og matbransjen.
- Blitt medlem i Hold Norge Rent.
- Avtale med Orkla om mulighet for å benytte «Klodemerket» (klimamerking) på produkter.
- Gjennomførte prosjektet MatVinn for medarbeiderne i Mills, i samarbeid med Framtiden i Våre Hender og Ducky.
- Støtte til Matsentralen, som omfordeler overskuddsmat fra matbransjen.
- Samarbeid med Visit Løkka og Grüner Hockey.
- Forskingsprosjekt innen emballasje og ernæring.
- Klimaprosjekt i samarbeid med potetbønder i Bonden Grønt produsentlag, Bonden Grønthandel og Grønt senter hos Norsk Landbruksrådgivning, for å utarbeide en «beste praksis» i potetproduksjonen.
Mål innen 2025
- Vi skal være foretrukket partner i bransjen med tanke på innovative prosjekter for et mer bærekraftig matsystem.
- Hvert område i bærekraftstrategien skal være støttet opp av minimum ett strategisk partnerskap
Samarbeid
Partnerskap er fundamentet for vårt arbeid med å nå ambisiøse mål om et mer bærekraftig matsystem.
Gjennom innovativ dialog og smart samarbeid med våre interessenter, når vi både egne og deres målsetninger.
Våre samarbeidspartnere
Mål og resultater for hovedområdene i vår bærekraftstrategi
-
Sunnere produkter Vi tilbyr sunnere produkter fra planteriket og havet.
-
Trygg mat Alle våre varer skal produseres på en sikker måte.
-
Ansvarlig arbeidsgiver Våre medarbeidere skal ha en trygg arbeidsplass, hvor alle trives og opplever utvikling.
-
Etikk og miljø i leverandørkjeden Gjennom våre mange leverandører påvirker vi arbeidere og lokalmiljø i store deler av verden. Les mer.
-
Emballasje Mindre materialbruk og bytte til materialer som lar seg gjenvinne har stor påvirkning. Les mer.
-
Matsvinn Vi gjør alt for å redusere matsvinn i egen produksjon.
-
Klima og miljø Bruk av råvarer, emballasje, produksjon og transport har følger for klimaavtrykket.
-
Samarbeid Nær dialog og smart samarbeid med våre interessenter gjør at vi når felles mål raskere.