Slik lager du pannekaker med rester

Det fine med pannekaker er at de kan varieres på mange ulike måter. Her finner du gode tips til hvordan du kan bruke rester og det du ofte har i kjøleskapet ditt eller på kjøkkenbenken.

Restepannekaker med brune bananer

Modne bananer er myke, søte og perfekte å bruke i pannekaker. Dette gir sødme til pannekakene, men er også et naturlig bindemiddel slik at du ikke behøver å bruke like mange egg som i vanlig pannekakerøre.

Bananpannekaker

Porsjoner: 4
Tid: 30 min
Vanskelighetsnivå: Enkelt

 

Du trenger:

  • 2 egg
  • 6 dl melk
  • 4 ss Flytende Melange Original
  • 2 bananer, most
  • 4,5 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss Flytende Melange Original, til steking
  • Til servering: Bananer, bær og sjokolade

Slik gjør du:

  1. Pisk sammen egg i en stor bolle. Tilsett melk og Flytende Melange og rør godt.
  2. Mos bananene med gaffel og bland inn i eggeblandingen.
  3. Bland sammen siktet hvetemel, salt og bakepulver. Ha litt og litt av melblandingen i det fuktige og rør godt til en glatt røre.
  4. La pannekakerøren stå og svelle i romtemperatur i 15 minutter.
  5. Ha Flytende Melange i en stekepanne på middels høy temperatur.
  6. Bruk en skje og hell røre 3 steder i stekepannen, til 3 små pannekaker. Beregn ca. 1.5 – 2 ss røre per pannekake.
  7. Stek 1-2 minutter til pannekakene er gylne på undersiden og røren på toppen har begynt å stivne.
  8. Snu pannekakene med en stekespade og stek videre i ca. 1 minutt til pannekakene er gylne og gjennomstekt.
  9. Server pannekakene med bananskiver, bær og revet/høvlet sjokolade.

 

Gulrotpannekaker

Har du rester av gulrøtter i grønnsaksskuffen kan de enkelt brukes i pannekakene. Disse gulrøttene kan gjerne benyttes i pannekakerøren og serveres som en deilig lunsjrett eller til middag.

Gulrotpannekaker

Porsjoner: 4
Tid: 40 min
Vanskelighetsnivå: Enkelt

 

Du trenger:

  • 2 dl gulrot, revet
  • 2 egg
  • 5 dl melk
  • 4 ss Flytende Melange Original
  • 4 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss Flytende Melange Original, til steking

 

Slik gjør du:

  1. Skrell og riv gulrøttene.
  2. Pisk egg sammen med melk og Flytende Melange i en stor bolle.
  3. Bland sammen mel, bakepulver og salt. Tilsett litt og litt i eggeblandingen og rør godt til en jevn og klumpfri pannekakerøre.
  4. Vend inn gulrøttene og la røren svelle i romtemperatur i 15 minutter.
  5. Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme.
  6. Ha en liten med skje pannekakerøre tre steder i pannen og lag tre pannekaker. Beregn ca. 1.5 – 2 ss røre per pannekake.
  7. Stek i 1-2 minutter til pannekakene er gylne på undersiden og røren på toppen har begynt å stivne.
  8. Snu pannekakene og stek videre i ca 1 minutt, til pannekakene er gylne på begge sider.
  9. Server gulrotpannekakene med fersk spinat og revet gulrot, eller med din favoritt-topping.

 

Restepannekaker med rester av meieriprodukter

Pannekaker er også en fin måte å få bruke opp det du måtte ha av rester av melk, syrnet melk, fløte og rømme. Du kan også bruke flere av produktene samtidig og lage en porsjon ekte restevafler.

Restepannekaker

Porsjoner: 4
Tid: 40 min
Vanskelighetsnivå: Enkelt

Du trenger:

  • 5 dl siktet hvetemel
  • 1 ts salt
  • 4 dl melk
  • 3 ss Flytende Melange
  • 3.5 dl meierislanter som kulturmelk, kefir, rømme eller fløte
  • 3 stk egg
  • 1 ss Flytende Melange, til steking

 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen mel og salt i en bolle. Tilsett melken og visp til du får en tykk, klumpfri røre.
  2. Bland Flytende Melange inn i pannekakerøren og spe på med resten av melkeproduktene. Bland godt sammen.
  3. Ha i ett egg av gangen, og rør om til røren blir jevn.
  4. La pannekakerøren svelle i ca. 30 min. Rør deretter godt om i bollen. Nå er den klar til steking.
  5. Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme.
  6. Når fargen på Melange er gyllenbrun er pannen varm nok og klar for pannekakerøren.
  7. Hell røre i stekepannen, cirka 1 dl per pannekake. Løft og vend på pannen slik at røren fordeler seg og dekker stekepannen med et tynt lag.
  8. Stek til røren har stivnet på oversiden (1 til 2 minutter). Bruk en stekespade til å vende pannekaken og stek videre i cirka 1 minutt på andre siden til pannekaken er gjennomstekt og gyllen.
  9. Ha de ferdigstekte pannekakene i en ildfast form under et rent kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme mens du steker ferdig resten.

Relaterte oppskrifter