Til forskjell fra mørke pepperkaker har de lyse gjerne en litt søtere og mildere smak, som følge av en annen…
Til forskjell fra lyse pepperkaker har de mørke gjerne en litt mindre søt smak, men til gjengjeld mer fylde, som…
Spekulasjer har røtter i gammel kulturhistorie og refererer til julenissen. Navnet på kaken kom til Bergen og Norge direkte fra…
Visste du at sirupsnipper opprinnelig var Norges svar på pepperkaker? De sprø krydderkakene har vært bakt her til lands helt…
Halvmåner har kanskje ikke så overraskende halvmåneform. Noen velger å bruke former til å stikke dem ut, mens andre stikker…
Denne julekaken består av en tynn mørdeigsbunn som blir dekket med et lag sprø marengs. Konsistensen skal være lett og…
Pleskener er sprø og lette kaker som holder seg godt gjennom hele adventstiden. De er blant de eldste ovnsbakte julekakene…
Døler er lette og porøse kaker med lange tradisjoner i Norge. Det er lettvinte julekaker å lage, og de holder…
Fru Aals kaker er gammeldagse, norske julekaker som består av små, runde mørdeigsbunner som blir dekket med en klatt deilig,…
Bordstabelbakkels er en av de få tradisjonelle julekakene som har norsk opprinnelse, og regnes av mange som et av de…
Bondekaker er flate og runde skårne kaker med tydelige biter av mandler i. Oppskriften kom til Norge fra Sverige etter…
Havremakroner er enkle å lage, og tar ganske kort tid å røre sammen. Kakene hadde sin glanstid under krigen, da…
Kirstens kanelpletter (enkelte steder også kjent som jødekaker) er hovedsakelig et Rogalands-fenomen her til lands. Navnet "jødekaker" kommer av at…
Syltetøykaker har fått dette navnet fordi de fylles med nettopp syltetøy før de stekes. De lekre småkakene kan fylles med…
Lite varmer mer i kulda enn en herlig krydret chai latte med kremet skum på toppen. I disse sunne muffinsene…