Går du for en enkel, men smakfull servering, kan du slippe stresset og sove litt lengre, eller bruke tiden til å kose deg med helt andre ting. Retter som kan lages i forveien er også med på å gjøre forberedelsene på selve dagen mye lettere, spesielt hvis du skal servere til mange gjester.

Har du barn, kan du for eksempel la de få ta del i forberedelsene. Gi de små oppgaver som å lage bordkort, plukke blomster, eller ta de med ut i naturen for å finne pynt til bordet. Å sitte lenge ved bordet er ikke alltid like gøy for barna. Men med kun små grep, blir måltidet til en fest selv de minste gjestene ønsker at skal vare lenge.

Favoritter på frokostbordet

Klassikere som eggerøre, røkelaks og spekemat står høyt på lista når det inviteres til frokost-koldtbord på 17. mai. Vi har samlet våre favoritter som gjør seg på frokostbordet på den store dagen, i tillegg til noen søte frokostvarianter som frokostpizza og pannekakemuffins. Oppskriftene er lette å lage, og mange kan tilberedes dagen før.

Slik lager du perfekt eggerøre

Eggerøre passer supert sammen til andre klassikere på koldtbord som spekemat og røkelaks. Myk, luftig og saftig er konsistensen du er på jakt etter når du lager eggerøre. Vi har samlet kokkens beste tips til luftig og saftig eggerøre.

La barna pynte festbordet

Papirduk er både praktisk, og kan fungere som underholdning for de minste.n

Legg frem fargestifter, klistremerker og tusjer, og la barna dekorere festbordet. I tillegg kan du la måltidet gå sin gang uten bekymring for flekker! Kanskje barna blir sittende ekstra lenge ved bordet i år?

Oppskrifter til koldtbordet

Her finner du maten som passer perfekt til koldtbordet. Vi har samlet enkle og gode klassikere, i tillegg til noen smakfulle nykommere som gjør seg godt på et koldtbord.

Til kakebordet

Har du fått i oppdrag å stille med kake til 17.mai? Her finner du dekorative oppskrifter – noen til og med i rødt, hvitt og blått.