Vafler uten melk

Oppskrift på verdens beste vaffelrøre

Dette trenger du:

 

Slik gjør du:

 1. Visp egg og sukker lett sammen.
 2. Tilsett melk og Flytende Melange.
 3. Bland hvetemel med kardemomme, bakepulver og vaniljesukker, og bland dette i røren.
 4. Visp vaffelrøren til den er jevn og uten klumper.
 5. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

Slik steker du vaflene

 1. Når røren er klar til steking kobler du til vaffeljernet ditt og setter det på høy temperatur (nesten på maks). La jernet bli varmt.
 2. Tilsett cirka 1 ss Flytende Melange i midten av jernet. La det frese før du tar en øse med vaffelrøre og heller på midten av vaffeljernet. Mange vaffeljern kommer med en egen øse som er tilpasset størrelsen på vaffelhjertene.
 3. Tips! Bruker du en vaffelrøre med grove ingredienser (som saftige vafler med epler eller vafler med havregryn) er det lurt å spre røren litt utover med baksiden av øsen.
 4. Press vaffeljernet sammen og la vaflene være i fred i jernet i minst to minutter før du lar deg friste til å ta opp lokket og se om vaflene er ferdige. Vaflene er ferdige når de er gylne og slipper vaffeljernet.
 5. Bruk en gaffel til å løfte ut vaffelplaten. En vaffelgaffel i tre er selvfølgelig optimalt. Om du bruker en vanlig gaffel så prøv å unngå å stikke ned i selve vaffeljernet, dette kan ødelegge slippbelegget.
 6. Legg vaffelen på en rist til avkjøling om du ønsker sprø vafler. Legger du dem oppå hverandre vil de bli myke og holder seg varme lengre.
 7. Gjenta prosessen til du har stekt antall vafler som du skal servere.

Relaterte oppskrifter