Sirupspletter er som en slags krysning mellom pepperkaker og sirupsnipper. De runde småkakene har en herlig kryddersmak, i tillegg inneholder…
Specier har trolig navnet sitt fra myntenheten specierigsdaler, som ble brukt i Danmark frem til 1875. Kakene har omtrent samme…
Brune pinner er avlange kaker som smaker av sirup og kanel. Kanel og lignende krydder ble importert fra Asia allerede…
Krabbelurer er kaker stekt eller kokt i smult. De smaker litt som vafler, og er i utgangspunktet like enkle å…
Strull er til forveksling lik krumkaker. De to kakene stekes i samme jern, men røren og formen er ulik. I…
Avletter er tynne, sprø kaker stekt i avlettjern, som har et fint og særegent mønster. Disse småkakene er typisk for…
Visste du at goro er en av de eldste julekakene vi kjenner til? Navnet "goro" er en forkortelse av "gode…
Hjortetakk kan minne om smultringer, men er fastere og sprøere i konsistensen, og har «tagger» eller «takker», derav navnet. For…
Rømmebrødet er helt rundt og flatt og er av de skjøreste julekakene. Det stekes i likhet med krumkaker i krumkakejern,…
Riflekjeks er en tradisjonsrik mørdeigskake som lages med samme ingredienser som tyske skiver. Kakene får de karakteristiske riflene ved at…
Fra gammelt av har norske kaker fått navn enten fra hva de inneholdt eller hvordan de var formet. Kokoskranser har…
Vaniljekranser er en dekorativ og delikat småkake med nydelig smak av vanilje og mandler. De karakteristiske rillene får du ved…
Jojo-kaker, eller «melting moments» som de kalles i England og Australia, er fylte småkaker som smelter på tungen. De kan…
Hvite kakemenn, bergenske kakemenn, julemanna, gøttekælla, kakekæller – kjært barn har mange navn. De tykke, lyse julekakene er spesielt populære…
Sitronkjeks er småkaker som rulles i sukker og revet sitronskall før steking, og som dermed får en mild smak av…