Pannekaker til hverdags, middag og fest

Pannekaker er en favoritt blant både store og små, og kan komme i mange forskjellige varianter. Det fine er at de kan fylles med akkurat det man vil, slik at man lett kan skape sin egen favorittpannekake.

Amerikanske pannekakerAmerikanske pannekaker

Skal du lage noe ekstra godt til frokosten er amerikanske pannekaker en sikker vinner. Med denne fremgangsmåten får du en god stabel med tykke og luftige pannekaker som fyller rommet med deilig duft.

Se oppskriften på amerikanske pannekaker her.

 

Tips!

Fyll en tom flytende Melange-flaske med amerikansk pannekakerøre og bruk den til å forme små pannekaker i stekepannen.

Mini-pannekaker

Grunnoppskrift på enkel pannekakerøre

Her finner du en super grunnoppskrift på pannekaker som kan lages raskt og enkelt. Disse kan brukes til både tradisjonelt fyll som sukker og syltøy, og til salt fyll som sopp og ost.

Finn oppskriften på klassisk pannekakerøre her.

3 tips som gjør steking av pannekaker lettere:

  1. Bruk Flytende Melange i røra. Fettet i pannekakerøra gjør at pannekakene ikke setter seg fast i stekepannen.
  2. La røra svelle i cirka 30 minutter før steking. Da binder røra seg bedre, og du får fine og luftige pannekaker som ikke faller fra hverandre.
  3. Stek pannekakene på middels høy varme. Ved å bruke Flytende Melange i stekepannen kan du enkelt se når pannen har riktig temperatur. Når Melange er gyllenbrun er pannen varm nok og klar for pannekakesteking.

Middagspannekaker med sopp og spinat

Pannekaker til middag

Halvgrove middagspannekaker metter godt og kan fylles med nesten hva du måtte ønske. Her får du oppskrift på tre varianter: ost og skinke, bacon og blåbær, og sopp med ricotta og spinat.

Se oppskriften på middagspannekaker her.

 

Ovnspannekake med blåbær og bacon

Pannekaker i ovn

De to tingene som tar lengst tid med vanlige pannekaker er svelling av røra og steking av pannekakene. Hvorfor ikke lage én stor pannekake i stedet? Ovnspannekake er en super og enkel løsning. I denne oppskriften rører du bare ingrediensene sammen til en fin og glatt pannekakerøre, og heller den i en langpanne kledd med bakepapir. Så er det bare å vente på at den herlige pannekakelukta sprer seg i hjemmet.

Finn oppskrift og fremgangsmetode på pannekaker laget i ovn her.

 

Pannekakekake med rørte jordbær. Foto.

Pannekakekake til fest

Når du først skal servere pannekaker til gjestene, hvorfor ikke forvandle pannekakene til en lekker pannekakekake? I denne oppskriften bruker vi rørte jordbær, men her er det bare å bruke dine egne favoritter.

Se oppskriften her.

Andre gode baketips