Kanelstenger er lekre småkaker med smak av kanel. De toppes med perlesukker, men noen velger i tillegg å strø hakkede…
Fattigmann, også kalt fattigmannsbakkels, regnes som et av de tradisjonelle syv slagene til jul. Fattigmann kom trolig til Norden på…
Disse klassiske, norske kavringkakene er nært beslektet med italienske biscotti. De er sprø i konsistensen og vanlige smakstilsetninger er blant…
Huldakaker er flate og runde småkaker med mye kryddersmak, blant annet av kanel, nellik og kardemomme. Noen pynter disse kakene…
Aristokrater er små fingertykke og sylinderformede mandelkaker, som gjerne pyntes og smaksettes ved å pensle med egg og drysse perlesukker…
Koriandere er små krydderkaker med koriander som smakssetter. Med den runde og relativt flate formen ser de ut som kjeks.…
Sirupspletter er som en slags krysning mellom pepperkaker og sirupsnipper. De runde småkakene har en herlig kryddersmak, i tillegg inneholder…
Specier har trolig navnet sitt fra myntenheten specierigsdaler, som ble brukt i Danmark frem til 1875. Kakene har omtrent samme…
Brune pinner er avlange kaker som smaker av sirup og kanel. Kanel og lignende krydder ble importert fra Asia allerede…
Krabbelurer er kaker stekt eller kokt i smult. De smaker litt som vafler, og er i utgangspunktet like enkle å…
Strull er til forveksling lik krumkaker. De to kakene stekes i samme jern, men røren og formen er ulik. I…
Avletter er tynne, sprø kaker stekt i avlettjern, som har et fint og særegent mønster. Disse småkakene er typisk for…
Visste du at goro er en av de eldste julekakene vi kjenner til? Navnet "goro" er en forkortelse av "gode…
Hjortetakk kan minne om smultringer, men er fastere og sprøere i konsistensen, og har «tagger» eller «takker», derav navnet. For…
Rømmebrødet er helt rundt og flatt og er av de skjøreste julekakene. Det stekes i likhet med krumkaker i krumkakejern,…