Riflekjeks er en tradisjonsrik mørdeigskake som lages med samme ingredienser som tyske skiver. Kakene får de karakteristiske riflene ved at…
Fra gammelt av har norske kaker fått navn enten fra hva de inneholdt eller hvordan de var formet. Kokoskranser har…
Vaniljekranser er en dekorativ og delikat småkake med nydelig smak av vanilje og mandler. De karakteristiske rillene får du ved…
Jojo-kaker, eller «melting moments» som de kalles i England og Australia, er fylte småkaker som smelter på tungen. De kan…
Hvite kakemenn, bergenske kakemenn, julemanna, gøttekælla, kakekæller – kjært barn har mange navn. De tykke, lyse julekakene er spesielt populære…
Sitronkjeks er småkaker som rulles i sukker og revet sitronskall før steking, og som dermed får en mild smak av…
Til forskjell fra mørke pepperkaker har de lyse gjerne en litt søtere og mildere smak, som følge av en annen…
Til forskjell fra lyse pepperkaker har de mørke gjerne en litt mindre søt smak, men til gjengjeld mer fylde, som…
Spekulasjer har røtter i gammel kulturhistorie og refererer til julenissen. Navnet på kaken kom til Bergen og Norge direkte fra…
Visste du at sirupsnipper opprinnelig var Norges svar på pepperkaker? De sprø krydderkakene har vært bakt her til lands helt…
Halvmåner har kanskje ikke så overraskende halvmåneform. Noen velger å bruke former til å stikke dem ut, mens andre stikker…
Denne julekaken består av en tynn mørdeigsbunn som blir dekket med et lag sprø marengs. Konsistensen skal være lett og…
Pleskener er sprø og lette kaker som holder seg godt gjennom hele adventstiden. De er blant de eldste ovnsbakte julekakene…
Døler er lette og porøse kaker med lange tradisjoner i Norge. Det er lettvinte julekaker å lage, og de holder…
Fru Aals kaker er gammeldagse, norske julekaker som består av små, runde mørdeigsbunner som blir dekket med en klatt deilig,…