Steketips

Et godt måltid behøver ikke være vanskelig – alt som kreves er gode råvarer og riktig tilberedning. Her finner du blant annet tips til hvordan du steker biff, kylling og fisk, og hvordan du griller ulike kjøttstykker med et saftig resultat.

Vet du hvilket type fett som er rett?

Når du skal steke mat er det mange typer fett du kan steke i. Hvilket fett bør du velge?

Ferdigstekt kjøttdeig

Slik steker du kjøttdeig

Si farvel til grå, smakløs og tørr kjøttdeig! Her finner du steketipsene som gir deg et saftig og smakfullt resultat, og råd om hvordan du behandler kjøttdeigen riktig, både før og etter at den er stekt.

Kyllinglår stekes i panne

Slik steker du kyllinglår

Å steke kyllinglår er en betydelig enklere oppgave enn å steke kyllingbryst, forutsatt at du har litt mer tid til rådighet. Gir du lårene god tid, får du supermørt kyllingkjøtt uten å måtte legge ned stor innsats. Her får du tipsene som sikrer deg et best mulig resultat.

Helstekt kylling

Helstekt kylling

Hel kylling bakt i ovn lager nesten seg selv og er enkel mat til mange. Metoden gir også en saftig og smakfull kylling som ser imponerende ut på middagsbordet. Mange kvier seg for å lage helstekt kylling, i frykt for tørt eller rått kjøtt, men med riktig fremgangsmåte er det enkelt å få saftig kylling med masse smak.

Grillspyd

5 steg til perfekte grillspyd

Det er mange grunner til at grillspyd er populær sommermat. Det er enkelt og raskt, kan varieres i det uendelige, og i tillegg slipper man mye oppvask. Ulempen derimot, er at man fort kan ende opp med tørt kjøtt med svidd marinade og overkokte grønnsaker. Med noen få triks i ermet sørger du for at grillspydene blir helt perfekte. Les hvordan her!

Bakt potet med fyll

Bakt potet på grillen

Bakt potet er en klassiker som kan varieres i det uendelige, og som kan spises som både tilbehør eller som en rett i seg selv. Her har vi laget tre digge varianter som du enkelt kan lage på grillen og som tar klassikeren til nye høyder.

Ribbe

Slik steker du ribbe

Like viktig som å få god smak på ribba, er den knasende sprø svoren. Med gode forberedelser ligger alt til rette for å få til begge deler. Her får du en guide til perfekt stekt ribbe med sprø svor. Hemmeligheten ligger i forberedelsene, så les gjerne gjennom guiden flere ganger før du går i gang.

Koteletter i ovn med rotgrønnsaker

Slik steker du koteletter

Fortviler du over tørre koteletter, som enten svir seg i panna eller setter seg fast på grillen? Her får du restaurantkokk Kristian Hamnaberg sine beste tips for å få saftige og møre koteletter.

Brunet oksestek

Slik lykkes du med oksestek

En saftig og mør oksestek er flott festmiddag når familien samles til helgemiddag eller andre spesielle anledninger. Her får du fremgangsmetoden som gjør det enkelt å lykkes med oksesteken.

Langtidskokt kjøtt

Slik lykkes du med langtidssteking av kjøtt

Å langtidssteke kjøtt er overraskende enkelt, og får ethvert kjedelig og seige kjøttstykke til å bli fantastisk mørt og saftig. Finn ut hvordan du lykkes med langtidssteking.

Foliepakker på grillen – den perfekte sommermat

Foliepakker er noe av den enkleste maten du kan lage på grillen - det blir lite søl og gode smaker. Lag alt fra tilbehøret til en helgrillet entrecote, eller et helt måltid i en pakke, slik som foliebakt fisk med grønnsaker. Vi har samlet noen av våre favorittoppskrifter, i tillegg til gode steketips til grillmaten.

Grille hamburger. Foto.

Slik griller du en saftig hamburger

Unngå at halvparten av burgeren ligger igjen på risten. Følg disse enkle rådene for å få en saftig og vellykket hamburger på grillen.

Helgrillet fisk. Foto.

Slik griller du hel fisk

Skal du grille fisk til mange, er hel fisk en sikker vei til grillsuksess. Fisken griller seg nærmest selv, tilberedingen er lekende lett, og det ser i tillegg veldig imponerende ut. Allikevel er det mange som vegrer seg for å legge fisk på grillen, mye på grunn av at man ofte ender opp med fastbrent fisk som går i stykker når den fjernes fra grillen. Følger du noen enkle huskeregler, unngår du at fisken setter seg fast og du får et garantert saftig og smakfullt sluttresultat.

Røyking på grill. Foto.

Røyking på grill – enklere enn du tror

Å røyke mat på grillen er vesentlig enklere enn det høres ut som, og gir en helt unik smak på grillmaten. Grillkongen Craig Whitson guider deg til suksess.

Pizza på grillen. Foto.

Slik lager du pizza på grillen

Har du grill med lokk kan du lage en pizza samtidig som du nyter sommersola i det fri. Å lage pizza på grillen kan gjøres på flere måter. Hobbykokk og pizzaelsker Olav Birkeland gir deg sine beste tips her.

Helgrillet kjøtt. Foto.

Slik helgriller du kjøtt

Det er ingen grunn til å stå og svette i timevis foran grillen når du skal grille til mange. Velger du store kjøttstykker får du ikke bare mer kjøtt på grillen, du får også mer tid til å hygge deg med gjestene. Følger du de fire enkle stegene under her vil du få perfekt resultat hver gang.

Grilling av kjøtt. Foto.

Slik griller du kjøtt med saftig resultat

For å lykkes med grillmaten må du være godt forberedt, ha litt tålmodighet og helst et steketermometer. Det er suksessoppskriften når norgesmesteren i grilling forteller hvordan du lykkes med kjøtt på grillen.

Slik steker du kyllingfilet

Å steke kyllingfilet kan være en utfordring. Den må gjennomstekes og kan derfor lett bli tørr, smakløs og lite fristende. Heldigvis finnes det enkle tips du kan følge for å få perfekt stekt kylling.

Biff med Lohmanders Kremet bernaise

Derfor er steketermometeret ditt hemmelige våpen på kjøkkenet

Uansett om du skal steke, grille eller ovnsbake – det er riktig temperatur som avgjør om du lykkes med sluttresultatet. Med et steketermometer for hånden får du et saftig resultat hver eneste gang. Det vet norgesmester i grilling og steketermometerentusiast, Jan Ivar Nykvist, alt om.

Marokkansk lammelår på trefjøl. Foto.

Slik steker du lammelår

God tid og et steketermometer er de to viktigste ingrediensene når du skal i gang med steking av lammelår. Her får du en komplett guide til et mørt og saftig resultat.

Stekt torsk

Slik steker du saftig og sprøstekt fisk

En perfekt stekeskorpe på fisken gir ekstra deilig smak. Les kokkens enkle tips for å lykkes med middagen når du skal steke fisk.

Biff stekt rå, medium og gjennomstekt

Slik steker du en perfekt biff

Synes du det er vanskelig å få til en perfekt stekt biff? Innovasjonskokk i Mills, Erik Egtvedt, gir deg triksene som sørger for at du får saftig biff med deilig stekeskorpe hver eneste gang.